CLANEK

 

Technoservis Nula2 05/06

Pravidelné recenze nejzajímavějších novinek z oblasti Techna je opět tady. Tentokrát nám Daho servíruje informace o nových singlech Surgeona, Technasie, Luka Baumanna a Diversion Group.

 

Surgeon - Floorshow Part 1
Counterbalance 013
www.dj-surgeon.com

Po více jak pěti letech se Mr. Surgeon odhodlal k sólové desce na vlastním vydavatelství Counterbalance! Není však zaneprázdněn projektem The British Murder Boys natolik, aby se už nemohl věnovat vlastní originální produkci bez znatelných vlivů projektu BMB. Floorshow Part 1 je univerzálně použitelný tří-tracker se zcela novou tváří a pojetím techna. Všechny tři tracky znějí klubově a budou se dát velice dobře použít ve všech situacích. Jde o tři podobné variace na skutečně nenásilný taneční materiál. Jen se bojím okamžiku, kdo první tentle kus označí za minimal, protože to minimal vážně není! Tracky jsou jen prázdnější a nepřeplněné jako dosavadní produkce British Murder Boys. Asi se nejedná o nějakou hitovku či hymnus, ale jistojistě si tato deska najde trvalé místo v technocasech všech milovníků Mr. Surgeona.


Diversion Group - Playground Procedure ep
Downwards 022R
www.veto.co.uk

Před osmi lety deska Playground Procedure projektu Diversion Group (Regis, Surgeon, Portion Reform) vyvolala značnou vlnu ohlasu, především díky své nadčasovosti a nesporným kvalitám hudební produkce. Ostrá, řezavá A-strana dodnes mnohým z Vás asi bude znít v uších ihned po vyslovení toho kouzelného sousloví. Jedinečná a novátorská hutná rytmika, která se pak objevila ještě na Lino 28 pana Regise. B-čko zase příjemě tluče v duchu Tonyho Surgeona a kompozici efektně doplňují ostré hi-haty. Současná re-edice přidala na síle zvuku, hutnosti a oběma trackům se dostalo i menších kosmetických změn. Pokud patříte mezi sběratele nebo jen fandy Birnimghamu, pak není co řešit! Parádička!


Luka Baumann - Emergence 9
Emergence 009
www.emergence-records.com

Švédský label Emergence po dvou letech opět rozbíhá svoje aktivity. Tentokrát se ke slovu jeho prostřednictvím hlásí Luka Baumann. Dodal dva mohutné a temné tracky, jak jsme u Emergence Records už zvyklí. Jedná se o energické darktechno, které neurazí snad žádného fandu tohoto stylu. Táhlé kompozice začínají vždy dramatickým intrem a ve svém průběhu přerostou v mamutí industriální monstra. Luka Baumann se touto desku jasně a nezpochybnitelně řadí mezi elitu současné technoprodukce. Práce odvedená na výbornou!



Technasia - Ghett-o-freak
Technasia 009
www.technasia.com

Před avizovaným letním albem nás čeká po prvním singlu To The Floor ještě jeden fajn maxák projektu Technasia. Mám na mysli singl Ghett-o-freak, obsahující vážně vypečené kousky. První strana má chytlavý tech-houseový rytmus a stejně tak povedený hlasový sampl, který prudce graduje k vrcholu. Druhá strana je už příjemě uvolněný tech-house s pozitivním tanečním nábojem. Rozhodně má nový singl Tehnasie hitové ambice bude se hrát ve všech klubech a všech parties. Za pozornost tahle deska stojí, to je bezpochyb, tak hurá!

Recenzované tituly zakoupíte v prodejně Nula2.

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016