REPORT

 

Vyjádření pořadatelů k Apokalypsa I Love Techno

Ufff, tak to máme všichni za sebou. Pro začátek bychom chtěli říci, že jste nás velmi překvapili. Ano, takovou atmosféru nedokáže jen tak někdo a my vám za ni velmi děkujeme - a jak nám řekl Marco Bailey: "Toto je to nejlepší publikum, co jsem kdy viděl!"  A my si to myslíme také!

Spokojenost návštěvníků ukázala, že obvyklé škody, které bývají spáchány v Bobycentru, takřka zmizely – asi na takové hlouposti nebyl ani čas:) Chválíme!
Spokojenost se ovšem týkala i reakcí vystupujících Djs, kteří po odehrání svých setů zůstali na akci.
Velmi nás překvapil Felix Kröcher, který většinou odchází po svém vystoupení ihned na hotelový pokoj. Felix se však na Apokalypse po svém setu usadil na zem pod dj pult, kde se zavřenýma očima poslouchal hudbu až do ranních hodin. Marco Bailey, Viper XXL a Eric Sneo zůstali do 6. hodiny ranní - toto je pro nás ukázka, že se party líbila i na druhé straně – u vystupujících.

Záchrana z Plzně
Bohužel, vždy se můžou naskytnout komplikace a ani na Apokalypse to nebylo jinak. V den akce nám zavolal Michael Poliak aka BB Mike, který se omluvil, že nemůže vystoupit, jelikož má problémy se zády. Po domluvě s ostatními z pořadatelů jsme zvolili neméně kvalitní "záchranu", a to plzeňského Dje Molczika, který na Apokalypse na druhém podiu několikrát hrál. Věděli jsme, že právě on dobrou atmosféru ještě více vygraduje. Děkujeme za super přístup a rychlost, kterou byl schopen z Plzně přijet.

Smutnější a velmi vážná situace však nastala s německým LIVEpa vystupujícím – Weichentechnikkem.
Stefan Wietek aka Weichentechnikk měl 2 měsíce před akcí zaplaceno 100% svého honoráře a samozřejmě i letenku. Dokonce zrušil kvůli Apokalypse své tour po Kolumbii. Jak sám řekl, je to jeho šance, jak více hrát v ČR a my sami víme, jak moc se na Apokalypsu připravoval. Ve čtvrtek 16.11. nám svojí účast ještě jednou potvrdil, stejně tak jako jeho booking manager Benjamin Arend (Dj Amok).
To, co se stalo v den akce, nechápe nikdo z jeho okolí a každý jen nevěřícně kroutí hlavou. Nikdo si nechce připustit to, co naznačil jeho manager.

Ve 12:20 v pátek dopoledne náš runner naložil Erica Snea, Vipera XXl , Felixe Kröchera a Marca Baileyho, avšak Weichentechnikk nikde. Jeho letadlo přistálo přesně na čas, avšak Weichi nebyl na palubě přítomen.
Nechali jsme ho tedy vyvolat na letišti, dokonce jsme požádali o zjištění, zda-li Weichi vůbec do letadla v Německu nastoupil. Nenastoupil. Při komunikaci s jeho managerem, jsme zjistili, že nikdo neví, kde se Weichentechnikk nachází a jak nám sám Benjamin řekl: "Nikdy se ještě nestalo, aby Weichi nedorazil na hraní, on své vystoupení bere velmi vážně a jako hlavní prioritu." O to horší byl fakt, že Weichentechnikk nebral telefon, což Benjamin okomentoval, že tohle se nikdy nestalo a bojí se toho nejhoršího...
Požádali jsme naše kamarády v Německu, Franka Kvittu, Svena Wittekinda, Kaoze, kteří Weichiho dobře znají, aby se pokusili zjistit, kde může být. Manager Benjamin dokonce navštívil jeho rodiče, ti mu však sdělili, že o něm neví, ráno odešel z domu a už se nevrátil. To stejné s pláčem potvrdila jeho přítelkyně, se kterou měl na Apokalypsu přiletět…

Dnes, 19.11., jsou to 2 dny, co je Weichentechnikk nezvěstný, pátrá po něm policie, nebyla zaznamenána žádná nehoda, které by se účastnil... Jeho telefon však stále zvoní, avšak jak nám konstatoval jeho manager: "Mám opravdu velký strach, že se stalo něco vážného."

V současné chvíli nemáme žádné další informace a jakmile bude něco nového, budeme vás ihned informovat.
Na Weichentechnikka čekal náš druhý runner do 20:30 na letišti, kdyby mu zkrátka náhodou "jen uletělo letadlo"… Poté jsme pochopili, jak vážná je situace, avšak stále jsem doufali, ze se něco stane a Weichi přijede. Nebylo by to nakonec poprvé, co některý Dj přijel na akci třeba autem, ať už z jakýchkoliv důvodů… Kolem půlnoci jsme hledali náhradu, která  naštěstí "seděla v backstagei". Dj Home, který druhý den po Apokalypse hrál v Košicích. Tímto mu velmi děkujeme za vstřícnost!

Vodní stěna by Ministry
Tak tahle jsme si to ani nepředstavovali…:)  Firma Ministry, která vlastní to nejlepší v Evropě, se opravdu osvědčila. Chtěli jsem pro vás něco víc, větší zážitek a povedlo se...
Tímto děkujeme firmě Ministry za skvělou vodní show, která výborně také chladila vzduch. Chceme také poděkovat firmě Amok, která nám pomohla tento unikátní systém financovat.

Vstupenky a omezená kapacita
Vstupenky se začaly prodávat v 19:00, avšak 15 minut po půlnoci jsme nechali zastavit veškerý prodej lístku a zároveň jsme přestali pouštět lidi dovnitř Bobycentra. Nechtěli jsme za každou cenu přeplnit Boby a riskovat tím nějakou újmu u návštěvníků. Původně plánové pouštění lidí z Bobycentra ve 03:00, jsme okamžitě zrušili a v 00:30 byly brány pro odchod lidí na čerstvý vzduch otevřeny. Tímto se tedy omlouváme čekajícím lidem ve frontě na lístek, že jsme je už nepustili dovnitř, bylo to v zájmu všech. Stejně tak se omlouváme lidem, kteří byli na guestlistu – zkrátka bylo plno a další nárůst lidí mohl být riskantní a hlavně pro lidi už velmi nepříjemný…

Bezpečnostní a zdravotní služba
Bobycentrum nám zajistilo bezpečnostní agenturu, se kterou jsme byli velmi spokojení. Nejen, že tihle pánové chránili lidi, DJe, techniku, ale také průběžně kontrolovali WC a studenou tekoucí vodu.
Za svoji 13ti hodinovou službu vyvedli z Bobycentra 3 velmi podnapilé návštěvníky, které předali do rukou policie nebo našim zdravotníkům. Zdravotní služba nezaznamenala žádné velké ohrožení lidí na zdraví, do péče záchranné služby nebyla předána ani jedna osoba.

Děkujeme vám  návštěvníkům, jelikož bez vás by Apokalypsa neznamenala to, co znamená dlouho, a to jak v ČR , tak dnes už i v zahraničí, díky čemuž my máme stále lepší kontakty na booking managery nebo přímo DJe... Apokalypsa je náš společný výsledek a jsme rádi, že "táhneme za jeden provaz" :)

Další Apokalypsa bude 23. 2. 2007 a již dnes můžeme potvrdit, že se máte opravdu na co těšit. V současné době jsou všichni DJs zabookovaní a my vám jen můžeme říct, ze to bude velké překvapení, jelikož jsme celé složení line-upu pojali velmi nevšedně – bude to 25. díl, a to si přece zaslouží oslavit:)

 
 
 
 

FOTOREPORTY

 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016