REPORT

 

Čtenářský report z Let It Roll

V pátek se v Praze konaly hned dvě významné drumandbassové akce. Zatímco v Roxy roztáčel kotouče "hospitalovský" Nu:Tone, do Abatonu mířili příznivci trochu jiného zvuku. Jungle s příchutí reggae a old skoolu tu servírovali hned dva zahraniční hosté - Pascal a Potential Bad Boy. Jak celou akci viděl Ondřej si můžete přečíst v jeho reportu.

 

Páteční večer naší partičku zavál orkán Kyryl  až do pražského Abatonu na další pokračování drum'n'bass&jungle®gae párty Let It Roll. Na to, jak venku burácel vítr, byl uvnitř vcelku klid. Očekával jsem nával u vstupu, nacpaný klub ve všech patrech, nedýchatelno, 100% vlhkost vzduchu, jak bývá zvykem na Let It Roll. Skutečnost byla jiná. Po celou noc se dalo v klubu normálně pohybovat, na hlavní stage nehrozila sauna nebo orosení objektivů. Lidí nedorazilo tolik jak obvykle a jejich počet se ani s nástupem hlavních hvězd nezvýšil.  Čím to bylo? Možná tím, že chybějící pařmeny nasála konkurenční akce v Roxy Bush, která se nesla v podobném stylu.

 A jak to tedy vypadalo na pátečním Let It Roll? Šli jsme na to od sklepa, kde byl oddychový prostor pro chill out. Lidé se jen tak v poklidu povalovali na zlatě potažených gaučících a popíjeli zlatavý mok. Z této poklidné atmosféry nás vytrhla vedlejší Jungle stage, kde se zrovna zuřivě skákalo na rozjetý set DJ Shina. Další schody nás přivedly k reegae stage. Zde vládla zcela odlišná atmosféra houpavých rytmů a vůně čajovny. Ale nás stále jako magnet přitahovala hlavní stage...

Jelikož jsme dorazili se zpožděním, královnu českého dnb Katchu jsme bohužel nestihli. Než jsme se rozkoukali, na place stála horká hvězda večera Potential Bad Boy z Anglie se svojí slečnou, která si na podiu jeho set pěkně užívala. Jeho hudba však nenaplnila zcela naše očekávání: žádná ostrá pařba se nekonala. Potential hrál spíš poslechový d'n'b doprovázený energickým MC Jacobem. Všímal jsem si, že se taneční parket lehce vyprazdňoval. Pařbychtivý jedinci asi šli hledat živější rytmy do jiných pater.

I další hvězda večera Pascal hrál v podobném duchu. Chvílemi se snažil rozproudit dav rychlými beaty, ale jeho set se spíš nesl v klidnějších polohách, při kterých se člověk mohl i zasnít... Během večera se také hodně mixovaly reggae desky, které rozjeté tempo zpomalily.

Po hlavních hvězdách zahrál pro mě neznámý DJ Swan-E, který mě nijak zvlášť nezaujal. Snažil jsem se držet hlavní stage v očekávání, že přijde někdo, kdo to tam hudebně rozseká:) V tom přiběhl kamarád ze sklepního chill outu, kde to prý žilo: dva MCs to rozjeli bez hudby a lidi šíleli jak veverky na severním pólu:)
 Za chvíli byl onen dotyčný MC na hlavní stage a s velkou energií doprovázel vystoupení Sukiho: "duchovního otce" celé této akce. Opět předvedl, že je za gramofony jak ryba ve vodě. Což ocenil i rozjásaný dav vytrvalců. Jeho set byl dobrou tečkou za celou akcí.



Celkem tuto akci hodnotím jako standardní, nepřinesla nic nového... Možná kromě... Při vstupu na hlavní stage mě upoutal jakýsi přístroj jako z roku 1820, který byl umístěný na balkóně a pro svoji podivnost nešel přehlédnout. Zvláštní konstrukce, připomínající "zvětšovák", otočná deska dole, uprostřed průhledná, vše nasvíceno. Dlouho jsme se dohadovali, k čemu tato bizardní konstrukce slouží. Vyráběla se na ní projekce! Nahoře nad oběma deskami byla zřejmě připevněna kamera. Na průhlednou desku obrazoví DJs kladli tvarově výrazné předměty a díky nasvícení, otáčení spodní desky, a pár pro mě v tu chvíli nepochopitelným zázrakům, vznikala před našima očima ona abstraktní projekce.

 
 
 
 

FOTOREPORTY

 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016