PARTYINFO

 

Rozhovor - DJ Jerry

K brněnské Apokalypse máme dva nové rozhovory: s jedním z pořadatelů - s DJejem Jerrym a s acidtranceovým DJejem, který si říká Hal9000. Kromě nich zahrají v pátek 28.6. v Boby Centru například Inigo Kennedy, Roberto Q. Ingram z USA a DJ Steven z Bulharska.

 
 Jerry Přesně na den vysvědčení a začátek letních prázdnin rozezvučí brněnské Boby technosmršt Apokalypsa s podnázvem Desirable, za kterou stojí Radek Geringer aka DJ Jerry, úspěšný promotér jedné z největších akcí, na které vystoupily namátkou hvězdy typu Marco Carola, Oscar Mulero, Ian Void a nezapomenutelný Johannes Heil. Jaké plány má s Apokalypsou, jakým směrem se bude party ubírat a jaké změny nás čekají, zodpoví DJ Jerry.

Na minulé Apokalypse 9 vystoupil Johannes Heil, který, dalo by se říct, zaskočil lidi svým elektrem. Dovedeš si představit, že by Apokalypsa byla typická jiným směrem než "tvrdé techno"? Myslíš, že by na to lidi byli připraveni?

Myslím, že na to tu lidi připraveni nejsou, ono se to začne třídit, tak jak je tomu v jiných zemí, ale momentálně určitě ne. Lidi chodí na Apokalypsu za bušícím bassem - zkrátka Apokalypsa. :) Ale těším se, až to lidé začnou více rozeznávat.

Zůstane Apokalypsa na vždy na Boby? Neplánuješ změnit místo?

Už dlouho o tom přemýšlíme, horší je to v Brně s místem, snad jen BVV. Ale určitě se přesunout chceme, Boby je dobrý, luxusní, ale chce to určitě změnu a Apokalypsu posunout zase o kousek dál. Uvidíme příští rok, určitě do prosince bude Apokalypsa na Boby.

Co by jsi řekl k těmto třem jmenům: Roberto Q. Ingram, Inigo Kennedy, Steven. Co tě ovlinilo ve výběru obsazení na Apokalypse?

Roberto Quantez Ingram - je to takový u nás neznámý Inigo Kennedy, moc se mi líbí jeho hraní, produkuje pro Parasound, což je můj oblíbenej label.

Steven - minulý měsíc jsem s ním hrál v Bulharsku - Sofie, Varna - je tam číslo jedna a myslím, že zaslouženě, moc se mi líbí jeho styl - takovej pumpin' techno.

A Inigo Kennedy? To snad nemusím ani komentovat... :)

Na letáčku jsem našel "překvapení k desátému výročí"... Nechceš nám to trošku nastínit?

Hehe, když řeknu, že to hodně přispěje k atmosféře party, tak to bude stačit. :)

Když se tak na to dívám: Apokalypsa, rezidentní noc Hi-fi každý čtvrek Perpetuum, do toho hraní na velkých akcí, v neposlední řadě Kissm8nie... zbývá ti ještě čas se někam chodit bavit? Pokud ano, kam?

Bavím se hodně, :) právě, že až abnormálně, kdo mě zná, tak ví. Nerozděluji práci a koníček, takže když někde hraju, tak tam i zakalím. Ale jen tak jsem nedávno byl třeba na koncertu JAR.

Co posloucháš, jaká hudba se ti osobně líbí?

Libí se mi všechno - clubová muzika, funky, prostě všechno a samozřejmě to, co hraju - techno, elektro, techhouse atd.

Hraješ od roku 1991. Jaký je rozdíl v začínajících DJs teď a před deseti roky?

Před deseti roky tu nebylo nic, technika, desky, od koho se učit, zkrátka nic. Teď je to podstatně jednodušší, vše je k dostání, desky, jaký chceš, prostě všechno, až na otázku peněz... Myslím, že mladí dnes nemají takovej cit k hudbě, jako dříve my. :)

Minulý víkend se konala oblíbená brněnská clubovka Reset s podnázvem Diskoteque, kde jsi hrál... Co si pod tím pojmem představuješ?

Hitovky, techno, trance - jak starý, tak nový - Devil Fish, Sven Vaeth, Johannes Heil, Marco Bailey, Paul van Dyk, prostě to, co lidi podvědomě znají a rozhýbá je to - zkrátka diskoška.

Vedle jakých českých / světových DJs se ti nejlíp hrálo a proč?

Ian Void - měli jsme ho na Apokalypse, říkám mu Mr. Zábávný.

Chris Liebing - Apokalypsa 2 - jeden z mých nejoblíbenějších.

Orbith - nejlíp si s ním asi za pultem rozumím.

Toky - Bajkonur party 2 - respekt.

Top 5 DJs

Chris Liebing, Marco Bailey, Adam Bayer, Johannes Heil, Sven Vaeth.
 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016