REPORT

 

Jardův report z Elektry s Johnem B

Sobota, 12. května 2007. Toto datum jsem měl již delší dobu označené v kalendáři velkým nápisem "JOHN B V ROXY". Tak jsem se tedy do té Roxy vypravil...

 
Těsně než jsem prošel dveřmi Roxy, odbila jedenáctá hodina. Uvnitř už své desky a CDčka roztáčel Orbith. Hrál docela energicky a na parketu už bylo pár lidí. Netančící lidé mohli obdivovat vizuální show od Phase Lab, která běžela na šesti plazmových panelech za DJem a, jako skoro vždy, na dvou plátnech po stranách stage.
V chilloutu se během večera střídal Bo.Dan s Danem Cooleym a hráli převážně klasický house a deephouse.
Zatímco Orbith tahal na parket čím dál tím víc lidí, v chilloutu to zelo prázdnotou a dalo se tam v pohodě sednout.



Po půlnoci Orbitha na hlavní stagi vystřídal na pouhou hodinku DJ Airto, který nehrál tak energicky, avšak lidé na parketu zůstali a těšili se na příchod hlavní hvězdy, Johna B. Během té hodinky, co Airto hrál, se Roxy docela naplnila. Po dlouhé době nevypadala Roxy poloprázdná a to bylo jedině dobře. Parket byl opravdu skoro plný a to jsem hodně dlouho v Roxy nezažil. Jak se blížila první hodina ranní, tak všichni nedočkavě vzhlíželi k djskému pultu. Nečekali dlouho. John B se ukázal pár minut před avizovanou dobou a lidé začli jásat jak na prvnomájových oslavách. Poslední Airtova deska dohrála a všichni plni očekávání vzhlíželi k Johnovi. Ten měl oproti zvyklostem zahrát electro housový set, místo drum’n’bassového.

Začal docela zlehka, ale hned druhé CDčko bylo opravdu našlápnuté a již byly vidět první ruce nad hlavami. Během dvaceti minut si John B své posluchače podmanil a úplně je rozdrtil skvělým výběrem skladeb. Nesmím zapomenout zmínit robodancera, který tancoval po Johnově pravé ruce. Pěkné byly i projekce, které mimo jiné ukazovaly přílet Johna B do Prahy.



Asi uprostřed svého setu mě hrozně mile překvapil, když zahrál Depeche Mode – Enjoy the Silence.v novém club mixu. Tenhle song je opravdu srdcovka snad pro všechny clubbery a myslím, že tím dostal na parket i těch pár lidí, co do této chvíle postávali u baru. Pak hrál zase jako předtím hodně energicky a ke konci pustil Tiga – Sunglasses At Night v kombinaci s New Order – Blue Monday. John B prostě hrál perfektně a bez větších chyb. Skoro při každém tracku byly vidět ruce ve vzduchu a atmosféra byla naprosto strhující. Během celého setu bavil lidi. Mimojiné tím, že vytahoval CDčka z obalů jako robot, nebo také jak se snažil mluvit česky do mikrofonu. Také si během setu stačil natočit pár lidí bezprostředně kolem něj na kameru.

John B je prostě Pan DJ a tuhle sobotu v Roxy nás o jeho umění ujistil. Transparent "John B for President", který drželo nad hlavou pár fanoušků je důkazem toho, že se jim set líbil – a nejen jim.
Když se za Johnovy zády objevil Orbith s tím, že se už nachýlil čas jeho hraní, začli všichni kolem něj prosit o to, aby nepřestával. Bohužel – line-up se dodržovat musí a tak John B dohrál poslední CDčko. Dav ho odměnil solidním potleskem a pak začal hrát Orbith.



Orbith pokračoval v podobném stylu, jako John B skončil, ale během půl hodinky přešel průběžně do čistého electro housu. Do rána měl ještě hrát Airto, ale to už jsem se vypravil na cestu do svého bydiště.
Tak nashledanou na Summer of Love, Johne B!
 
 
 
 

FOTOREPORTY

 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016