CLANEK

 

Rubrika Technoservis Nula2

Dahova rubrika opět upozorňuje na to nej z techna, co můžete momentálně sehnat v obchodech. Tentokrát se Daho zaměřil na nový release Oscara Mulera, bootleg legendárních Spooky nebo nevídaný nářez Joey Beltrama.

 
Oscar Mulero
Only Dead Fish Go With The Flow (Tresor 230) 



Dlouho avizovaný release Oscara Mulera na kultovním labelu Tresor je konečně venku. Pojďme se na něj tedy podívat blíže. Hned na úvod je potřeba podotknout, že se autorovi pomalu daří oprostit od stále dokola se opakujících kovových samplů, nebo je alespoň stravitelně modifikovat. Titul "Only Dead Fish Go With The Flow" je hutný klubový "čtyřtracker" v původním duchu tohoto nadaného španěla. Tempo vůbec není vůbec přehnané a autor si spíše hraje s modulací oněch kovových samplů a motivů. Tracky stojí na rovném a úderném rytmu, který se nezadržitelně valí vpřed. Všem trackům vládne temná atmosféra a skrytá pozadí. Asi nebudeme muset dlouho čekat, než po téhle desce sáhne i pan Surgeon. Rytmické nástupy jsou vyšperkovány a na párty budou výborně fungovat. Maxák obsahuje bonus v podobě remixu rezidenta Tresoru, jímž není nikdo jiný než Pacou. Ten dodal perkusivní, neméně energický re-work, jež také perfektně sedne asi většině dnešních techno DJs. Nejedná se o nic zásadního, převratného, ale je to produkčně velmi dobrá deska!  

www.tresorberlin.de  
Daho 90%    


Various
Artist Sixty (Planet Rhythm UK 060)



Při příležitosti kulatého šedesátého releasu labelu Planet Rhythm vychází kompilační minialbum, příznačně nazvané "Sixty", na němž se prezentují ty nejlepší producenti, a to nejen z tohoto vydavatelství. Hned na úvod nás čeká hustá asymetrická nálož v podání holanských Radial. Tento track už před několika měsíci hrál ve svých setech například pan Surgeon! Druhým zúčastněným je Loktibrada ze Slovenska. Ten dodal skvělou rytmicky "zamotanou" záležitost "Nuza", která sedne všem fanouškům slovenského zvuku. Zahanbit se nedá ani Španělsko. Najdete tady zasněný a přitom rázný track od Exium nebo dynamickou věc "Steady Stream", za níž stojí Reeko. Další kousek je opět ze Slovenska a na svědomí ho má DJ Boss. Minikompilačku uzavírají španěláci Gunjack a Christian Wunsch typickými technomasírkami, na jaké jsme u nich zvyklí. Doublerelease "Sixty" tedy skutečně přináší výběr toho nej, co současná scéna nabízí a jde o výborně použitelné djské tools! Pokud by někomu nevyhovovala vinylová podoba, release se dá tak zakoupit v digitálu - www.beatport.com.  

www.planetrhythm.com  
Daho 90%   


Spooky
Stereo (Spooky 001) 



Když si tuhle věc - respektive originál z roku 1995 - pustím doma nebo zahraju na párty, s více jak stoprocentní určitostí mi naskočí husí kůže a duše je teleportována dvanáct let zpět do onoho roku, kdy se tahle nádherná věc zrodila. Čas se absolutně zastaví a prostorem kolem zní jen ten nezapomenutelný orchestrální motiv kostelních varhan, který vás prostě dostane na první poslech a budete ho do smrti milovat! Atmosféru umocní svižný break na spodu a lahodná melodie na pozadí. A proč se tady nad tou stařešinkou tak rozplývám se asi ptáte, že? Vyšla totiž právě teď jako jeden z řady bootlegů, které jsou buď dobré anebo špatné. Bootleg na Spooky a jejich hymnus "Stereo" se povedl na výbornou. Zůstalo zachováno všechno podstatné a není tam ani nic zbytečného navíc! K tomu všemu se autorům podařilo dosáhnout extrémně silného zvuku, takže není tu o čem debatovat. U některých elektronických skladeb je jedno, jaké mají datum výroby, ony prostě snad nikdy nezestárnou, no a já osobně mám horký tip na to, co si jednou nechám zahrát na svatbě. Takže mám dost času.).  

www.nula2.cz  
Daho 100%     


Joey Beltram
Orch7 (STX Records 013)



Všichni fanoušci Joey Beltrama pozor! Právě vyšel limitovaný desetipalec nazvaný "Orch7", a ač se jedná pouze o "onesider", musím vám tuhle desku vřele doporučit! Američan Joey Beltram na něm spojit temný feel ze svých starších desek, vydaných na Tresor, s dynamikou a groovem známým z oblíbených vinylů STX Records. Deska je doslova energetickou bombou určenou pro taneční parket. Tracku vládne přímý rytmus a ony chytlavé groovy motivy, do nichž ještě občas vstoupí oldschoolové millsovské samply. Atmosféru dokresluji svižné hajtky a efektní perkuse.  Nebudu vás dále přemlouvat - tahle malá destička rozpoutá v klubu opravdové nefalšované peklo! Sám se na ten okamžik hodně těším, až budu sledovat ten les rukou nad hlavami, tedy alespoň doufám.)   

www.myspace.com/jbeltram  
Daho 95%  


Všechny uvedené tituly zakoupíte v prodejně Nula2.



 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016