CLANEK

 

Videoklip: Sonority – Cancer

Nedávno jsem potkal Sonorityho a hned se mi pochlubil, že má svůj první videoklip. Trochu jsme o něm poklábosili (viz rozhovor uvnitř článku) a rovnou jsem mu navrhl, ať si svoje dílo na stránkách Techno.cz uvede sám: Kvalita videa se dnes už nedá objektivními měřítky nijak hodnotit (umění je všechno) a proto zcela bez obav můžu představit klip, který by ještě před třemi sty lety byl hoden roztrhání, spáleni a rituálního rozšlapáni jako výstrahu všem filmařům, co by se o podobnou "sračku" v budoucnu pokusili.

 

S = Sonority
R = já

S: Tak jsem se dal na filmařinu.
R: Takové minimalistické video, hlavě poté co ze záběru odejde ten děda. A ty pruhy jako z filmu pro pamětníky si tam dodával sám?
S: Ten program se jmenuje windows movie maker, je tam efekt, který se jmenuje "starý film".
R: Takže si budeš vyrábět vlastní klipy? No je to poměrně levnější než platit Hřebejka a tak...
S: Natáčeni 4 minuty, naučeni se s programem 2 minuty, tvorba klipu 3 minuty, nejdelší čas jsem strávil uploadem na youtube.
R: Hehe, to vypadá, že by ses tím mohl živit, udělal bys tak deset klipů denně, shrábl prachy a po obědě už bys měl volno.
S: Tak rychlé to je, ale šlo o to, že je to super záběr a hodně se ten záběr hodil k tomu názvu skladby, ale nejdřív se naučím dělat muziku, pak možná video. Jinak jde o skladbu, co hraju na začátku živáku často, ale nikde nebyla vydaná nikdy.
R: Prima, tak snad se bude lidem líbit .
S: Ten se ti povedl.

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016