CLANEK

 

Technoservis Nula2: Jeff Mills, Scuba, Wavemother

Tentokrát vytáhl Daho do svého Technoservisu, který připravujeme ve spolupráci s obchodem Nula2, samé špičkové desky. Absolutních 100% dostal producent Scuba, na čemž má velký podíl i jeho remixér Surgeon. Jen o pět procent méně získal projekt Wavemother, ale pochvalu si vysloužil i znovuvydavý singl Jeffa Millse a první vinyl polského labelu Enypnion.

 

Wavemother 
My Hands Your Neck
(Audio Assault 031)

Holandský label Audio Assault v poslední době patří mezi ty aktivnější a rozhodně také mezi kvalitnější vydavatelství. Aktuální počin "My Hands Your Neck" to dokládá na sto procent. Stojí za ním projekt Wavemother a prsty v něm má i Anton Pieete. No a o co se jedná? Vynikající rozlámené technisko s indiustriálním nádechem. Čtyři řízné tracky s asymetrickou rytmikou a temným pozadím. Kompozice jsou spíše než cokoliv jiného funkční dj-tool, velice dobře kompatibilní s dnešním technosoundem. Zvukově bych celou desku přirovnal k oblíbeným Radial, nebo tady má vliv japonec Go Hiyama? Rozhodně se dá o podobných příbuznostech uvažovat. Audio Assault rozhodně do téhle rodinky dnešního top-techno-produkce můžeme počítat. Killer!!
 
www.audioassault.com 
Daho 95%    


Scuba
Ruptured / Poppies - Remixes
(Hotflush HFRMX 003) 

Tahle deska je opravdu veliká lahůdka! Jedná se o remixy elektronického alba "A Mutual Antipathy" dubstepového producenta Scuba. Na paškál si ho vzala celá řada vynikajících muzikantů a výsledné remaky pak vyšly jako jednotlivé maxáky. Na operační stůl dostal jeden kousek taky Surgeon. Remix na "Ruptured" je skvělá a detailní chirurgická práce se silně taneční duší. Kompozice se rozbíhá zlomeným rytmem zavánějícím dubstepem, aby se náhle přehoupla do energického útoku podloženého krásným melodickým motivem. Mě tenhle remix naprosto nadchnul a považuju ho za to nejlepší, co Surgeon za poslední dobu vyprodukoval! B-stranu si vzal nastarosti DJ Pete aka Substance, král dubových vod z Berlína. Jeho Remix je hluboký a melancholický dubstep, který vás rozhodně také osloví. Parádní deska!
 
www.hotflushrecordings.com 
Daho 100%     


Robert Hood & Jeff Mills
Tranquilizer ep
(Network 062)

Britský kultovní label Network Records se v poslední době zaměřil na klasické releasy a hymny všech dob a postupně je vyzvedává z hlubin zapomění. Mezi těmi posledními se objevila deska projektu H&M "Tranquilizer ep". Ano, jedná se o onen legendární počin s katalogovým číslem Axis 001 a desku, která odstartovala to, čemu se kdysi říkalo "millsvirus". "Tranquilizer ep" byl hudebně revolučním počinem. Tady snad poprvé zazněly, dnes už klasické, millsovské samply a uhlazený sound, který pak oslovil valnou většinu faoušků detroitského techna. Myslím, že i dnes vás tyhle klasické záležitosti chytnou u srdce a když ne, alespoň si dokážete představit, jak techno znělo před neuvěřitelnými sedmnácti lety. V neposlední řadě je tahle deska velikým sběratelským kouskem, který by ve vaší sbírce určitě neměl chybět. Big respect!
 
www.axisrecords.com 
Daho 85%    


Various Artists
Untitled
(Enypnion 001)

Polský elektronický label Enypnion je činný už nějaký ten pátek, ovšem vinylu jsme se dočkali od téhle party nadšenců a vynikajících hudebníků až nyní. Grupa lidiček okolo tohoto labelu má na svém kontě více jak desítku digitálních počinů, ale minikompilačka "Untitled" je skutečně jejich první "černý" produkt. Všechny čtyři použité kompozice se jednoznačně musí označit jako dubtechno. Zvuk ala Basic Channel spojuje projekty Electribalt, Furthr a Session View ve velce hudebně kompaktní release. Na desce se dočkáte vláčnějších dubových rytmů a příjemných melancholických melodií, doplněných klavírními riffy. Podobných variant se zvukem berlin-house už sice bylo vyprodukováno více než dost, ale já mám pro tenhle zvuk prostě slabost. Jestli jste na tom o zimních večerech podobně, doporučuji!

www.enypnion.org 
Daho 85%

 Všechny uvedené tituly zakoupíte v prodejně Nula2.

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016