REPORT

 

Report z Instinktive Beat s Joshem Winkem

Druhý díl Instinktive beats opět otevřel brány pražského prostoru Abaton. Hojný počet návštěvníků zavdal příjemnému veřeru. Josh Wink hrál skvěle, Lin-dee a Verse zpívali ostošest a my tančili a tančili a...

 
Beat. Zvláštní slovo. Úzus a velká frekvence jeho výskytu se v pravidelných intervalech neustále vrací. Jako sen. Ten z Waxu je prý "pudový". Budiž. Kanadská frazeologie je půvabná, že? :)

Tak či onak, druhý díl mezinárodního festivalu elektronické taneční hudby Instinktive beats v pražském prostoru Abaton je úspěšně za námi. A znovu – neubráním se úsměvu – pln tradičních rozporů...

Koncept party byl stejně tak jako minulý týden rozdělen do tří částí z nichž ta dominantní nabízela rázné údery kvalitního techna s Joshem Winkem v čele (tedy nejen techna, ale i housu, breakbeatu a dalších stylů). Návštěvnost se tentokráte v rámci hlavního sálu vyšplhala na nejvyšší únosnou příčku a zavdala tak večírku v prostorách místa rozhodně ne obvyklému. Skutečnost spjata s volným vstupem do dvaadvaceti hodin a bohužel i hojným počtem konfliktních situací s nadmíru nevychovanou securitní službou.

K hudbě. Očekávání splnil headliner podujetí Josh Wink bezezbytku. Reálná presentace final scratch v podání mistra rozpoutala peklo v dokonalém skládání a vazbě beatů, extrémní zvukové deprese a následné gradace či mixu. Tak jako Funk D´ Voidovi náleží poklona za přednes pro našince takřka exotický.

Na druhém pódiu zasvěceném jungleu a breakbeatovým prvkům nejvíce zářili
DJ Lee v rytmické korespondenci s MC Verse a naší půvabnou vokalistkou Lin-dee.
Spontánně utvořené duo, zcela mimo ohlášený program přitížilo již tak silnému dilematu mezi výběrem haly. Kvalita hudby budiž ku prospěchu.

Vystoupení opět doplnil pohodlný C´Lounge, čajovna, hojný počet fotbálků, solidní projekce a osvětlení. Plusem akce je mimo výkonů pozvaných DJs zvuk: konečně se někomu podařilo opravdu dobře téměr zakletý Abaton perfektně nazvučit. Do plusů můžeme zahrnout i oněch téměř 400 šťastlivců, kteří se na akci dostali zadarmo. Mínusem je opět pro návštěvníka naprosto nesmyslný žetonový systém, security a personál na vstupu a absence točeného piva. Co zbývá dodat? Snad jen: probůh, vždyť jsme Češi!


 
 
 
 

FOTOREPORTY

 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016