REPORT

 

Report z pátečního Téňa od Čéši

Byli jste někdo už na nějakém statku? Já vlastně jen párkrát, jednou s opravdovými zvířaty a nyní podruhé s clubbery na statku Kotlářka v Praze na pokračování velmi úspěšné akce s názvem Téňo. A takovouhle akci s takovou atmosférou nezažijete ani s těmi nejdivočejšími zvířátky a nejdivočejšími představami na světě...

 
Přijel jsem na statek něco málo po jedenácté hodině, byl jsem totiž ještě na closing party s Orbithem a Burianem ve Žlutých Lázních a musel jsem se z toho tancování tam, jít ještě domů převléci... Přece nepojedu na Téňo, takovou prestižní akci, v propoceném tričku, že ano. :) Na statku to již celkem slušně ožívalo, lidé putovali po troškách do kopce směrem k zábavě a já se mohl pořádně porozhlédnout, jak to kluci všechno stihli nakonec krásně připravit a upravit. No, vyrazilo mi to dech! To, co jsem viděl, mělo jen maličkatý krůček k dokonalosti, ne vlastně po půlnoci to již bylo všechno opravdu dokonalé. Klobouk dolů před tou prací. Techno stage nádherně vyzdobená, perfektně a profesionálně postavený DJ pult a mašinky, velmi slušný zvuk - prostě profi. Tahle akce si normálně mohla říci o vstupné, ale tady jste byli volní, nikdo vás tu nedržel a nikomu jste nic neplatili, jen sobě - svou vlastní zábavu a čas...


Druhá stage, orientovaná na house, o které jsem vlastně ani nevěděl, jak bude vypadat, byla snad ještě lepší. :) Místnost s kobercem a vlastním barem, což na techno stage bylo také, a s hudbou, která mě lákala snad o malinko víc než techno. Tedy ale jen občas a jen malinko, nooo... Prvními, které poslouchám a tancuji na ně, protože mě to fakt baví, jsou Kifli a Carrasco. Dva mladí týpci, co za gramofony paří a kroutí čudlíky a evidentně si svou chvilku za playery náležitě a dosytosti užívají společně s clubbery. Hraní má občas své mouchy, tedy hraní ve dvou. To například občas, když jeden valí slušnej vál a ten druhej mu nějakým kroutítkem něco trošku takříkajíc po*ere. :) Ale co už, všichni se tu baví, stage je narvaná a hit od Sweedish House Mafie – One fakt neomrzí. Uplně jsem se viděl, jak v tom videoklipu lidi zběsile pařej, dělaj různý věci a ničí DJovi příslušenství, ale zase tak velký Téňo jsem tu udělat nechtěl. :)


Ale pozor - začíná malá blonďatá DJane Adlet! Jak jsem již psal minule, konečně někdo, kdo by mohl převzít techno otěže za naše krásné, ale všechny již po porodu DJ maminky. Adletka tentokráte vypadá za gramofony daleko jistěji, nepůsobí na ni takový ten tlak premiéry a to se také odráží v setu, který je perfektní. Vály, jež vás vezmou za srdce vždy, když si vzpomenete na akce pár let zpět. Poctivé klubové techno, kdy Umek byl král. Adlet hraje opět z vinylů a ten zvuk je prostě nenapodobitelný, místnost krásná, Adlet je vyladěná s logem Téňa a všichni si to Téňo užívají na maximum. Moc se mi to líbilo, ale bohužel jsem byl trošku přecitlivělý na prach a i když ne moc, tak přeci jen se mi hůře dýchalo a tak se pomalinku odebírám na house stage, která byla prostě dokonalá. V tu chvíli tam hraje takový menší pán, moc jsem ho neznal, ale hrál velmi taneční house a hodně se mi to zamlouvalo. Byl to David Formi a i když si přesně nevzpomínám, co všechno zaznělo v jeho podání,  tak vím, že se tu mihli i Justice a další jiné tracky, které rozhýbaly každé tělo, které se sem nasoukalo.
 

Bylo tu dýchatelno, teplo akorát a když mě velký pan DJ požádal o napití se, bylo jasné, že tady nejsou mezi lidmi bariéry, všichni jsou na jedné lodi. "Fuj! Ale vždyť je to nealko!" zaznělo ihned po ucucnutí z mého pohárku... Sorry chlape, já a kytky prostě pijem vodu! :)  Odbíhám asi naposledy na techno stage, kde v tuto chvíli již diktuje tempo mladá holčina pod uměleckým jménem B.UNQ! Unikátní asi opravdu je, protože v našich luzích a hájích neznám nikoho takhle drobného, kdo by hrál takové bomby! Možná by bylo lepší, když by si říkala B.ANG! :) Tohle se dalo vydržet opravdu jen chvilku, tohle byl nářez jak od doběla rozpálené ďáblice, která z vás chce vytřískat poslední taneční dušičku. Uf, nezvládám a pomalu to vzdávám... Moje poslední taneční kroky míří opět na druhou stage a tam se již pomalu loučím s přáteli a s lidmi, kteří toto všechno měli na svědomí. Do rytmu hraje DJ Slovak a už přijel i DJ Subgate. Sorry kámo, já to nevydržel, ale prý přivezl i ty šílence Kabuto a Koji, kteří hráli tu noc v Roxy! No, Téňo je jen jedno, jen tady se vám můžou stát právě takovéhle věci. Příště by to chtělo Téňo v termínu, kdy tu bude třeba Sven Väth a to by čuměl, jaký tu umíme udělat mejdany! :)


Co říci závěrem? Snad jen jedno, co řekne mnoho. DĚKUJU za tenhle srdeční a super mejdan, který tu je pro lidi a s tolika různými umělci a je tak v pohodě. Mnoho muziky za velmi málo peněz a zábava až do odpoledních hodin a tentokrát bez policejní performance. Kde tohle chcete lidi zažít?! To prostě jinde nebudete mít... Tentokráte se tu nikomu ani nestala žádná nehoda, jen já blbec koukající se po všech čertech, zakopnul jsem o řetěz oddělující parkovací stání od prostoru pro pěší. :) Pche, ale neupadnul jsem... Děkuji všem, kteří dorazili, děkuji všem, kteří si to užili. Já byl jeden z mnoha a byl jsem za to velmi vděčný. Tuhle akci doporučuji a to jsem již něco málo projezdil, takže mějte se fajn a Téňu zdar!

foto: Monty monty@techno.cz
 
 
 
 

FOTOREPORTY

 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016