REPORT

 

Report ze Sound Of Da Boombox od Kickita

Po pěti letech opět v Praze. Opět bylo co očekávat a opět očekávání byla předčena. KRS-One, coby "Chodící encyklopedie hip-hopu", si naplánoval koncert v rámci akce Sound Of Da Boombox v Praze a celý Lucerna Music Bar se jenom svíjel v hip-hopových tónech. Jedno velké high five pro tuhle párty!

 

Veterán stále řádí!

Legenda světového hip hopu zavítala do Prahy a přizvala si k tomu krále freestyle rapu jménem Supernatural. Tato pětačtyřicetiletá legenda sice už v této hudbě patří mezi veterány, ale co se množství produkce týče, tak dalekosáhle přesahuje většinu svých současných kolegů. Letos jednu
desku již vydal (Meta-Historical) a má naplánováno vydání dalších tří. Jedna z nich je ve spolupráci s dobře známým DJ Premierem, který dlouhá léta spolupracoval s letos zesnulým raperem Guru. KRS-One si koncertování užívá stále ve velkém stylu a vrací se ke kořenům hip-hopu a jak sám říká: "Real
hip-hop is dead".

Sound Of Da Boombox

KRS-One zatopil a Supernatural už jenom přikládal.

Lehce před jedenáctou se na scénu vřítil KRS-One a nakopl celý svůj koncert dobře známou písní "Sound Of Da Police" a celá Lucerna kvílela spokojeností a sám KRS-One odstartoval jednu velkou show, která měla skvělý náboj a valící se rapy z jeho úst uspokojovaly nejednoho v sále. Tento hip-hopový večírek měl všech pět pohromadě, spokojené návštěvníky, výtečné prostředí, úžasnou atmosféru, blesky fotografů a break dance vložku, kdy KRS-One řekl, že tohle je ten pravý hip-hop. Hraje DJ, MC rapuje a parta kluků si jede svůj break dance. Ostatně to, co KRS-One celý koncert aplikoval na diváky, očividně působilo a zpětné reakce od lidí byly pastvou pro hip-hopovou dušičku. Holt tento veterán ví, co a jak rapovat, aby běsnil celý dav diváků. Zhruba v půlce koncertu mu na pomoc přišla ikona freestyle rapu Supernatural a takto společně přitopili pod již už dobře rozpáleným hip-hopovým kotlem. Supernatural zazpíval i část známého reggae songu No No No a při této žánrové vložce se vlněl snad i barman za barem. V další pecce si dokonce propůjčil hlas Busty Rhymese, aby posléze reprodukoval další provařené rapery. Oba stále opakovali, že Čechy jsou místo pro hip-hop a pochvalovali si skvělou atmosféru v LMB. Vskutku nebude náhoda, že máme u nás jeden z největších hip-hopových festivalů ve Střední Evropě (Hip Hop Kemp). Rytmicky se vlnící davy roztančily i tu nejpesimističtější osobu. Všichni naslouchali té skutečné hip-hopové vlně a hltali ji s otevřenými ústy.

Sound Of Da Boombox

KRS-One coby legenda.

KRS-One je vskutku "Chodící encyklopedie hip-hopu" a cena za celoživotní přínos hip-hopu na BET Awards to jenom dokazuje. On byl přitom, když se hip-hop tvořil, spoluutvářel ho v jednom z nejdůležitějších období a to, že přijel ukázat svůj um i do Prahy, je výjimečná záležitost. V roce 2005 měl vůbec svůj první koncert v Čechách a ten je opředen dodnes samými superlativy, tak proč si nedat KRS-One ještě jednou? Třeba zase za pět let?

foto: michita michita@techno.cz

 
 
 
 

FOTOREPORTY

 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016