CLANEK

 

Co posloucháš, když... (13. díl)

Po prázdninové odmlce se opět hlásíme s naší odlehčenou anketou a vesele vyzvídáme dál. Takže, co poslouchá v kuchyni Míša Salačová? Co Kaisersoze při cestování autem? A co třeba Jock The Lock při sexu? Tady jsou jejich odpovědi...

 

Míša Salačová
foto: Alena Podolníková

Míša Salačová (DJka, modelka)

Co nejraději posloucháš, když...

...někam jedeš autem?

Pokud mi do toho nekecají děti a volba je čistě na mně, tak mě teď momentálně baví Goldfish, Gorgon City a Hot Nature. Nemusím od výše zmíněných tedy úplně celá alba, ale pár songů je pro mě teď fakt TOP. :) Taky je celkem fajn Parov Stelar, ale u něj se člověk té hudby celkem rychle přejí. Mám pak ještě pár oblíbených setů, které poslouchám (Anja Schneider, Pan Pot, Kölsh, Worakls...) a když vezu kluky, ten starší (4 roky) miluje Majka Spirita a umí jeho "Feel Alright" už nazpamět, takže i toto poslouchám. :) A mladší (rok a půl) si zase ujíždí na Pharellovi. Jeho "Happy" pouštím v autě klidně 15x za sebou a můžu upřímně říct, že už mi tahle písnička fakt leze krkem! :)

...pracuješ?

Poslouchám hrobový klid a velmi mě těší, že si ho můžu chvíli za den užít. :) Tedy pokud zrovna neposlouchám nový tracky. :) U nás doma je totiž neustále šílenej hluk, kluci mají teď dost "rabovací" období, takže když jdou spát a já začínám pracovat, chci mít total klid.

...se věnuješ běžným domácím pracem jako uklízení, vaření atd.?

Tak to si opět nemůžu s výběrem hudby moc "vyskakovat". :) Kluci si pořád pouštějí pohádky, taky je oblíbený Svěrák a spol. Už jsem se smířila s tím, že svůj výběr si bohužel moc neprosadím, když budou kluci doma... :)

...jíš v restauraci?

Když jím v restauraci, tak si do toho, co zrovna hraje (pokud vůbec), taky moc mluvit nemůžu. Ale ocením při jídle spíš chillout a ambient. Bohužel jsem často nucena poslouchat rádiové stanice nevalných kvalit. :)

...jsi na párty nebo v klubu a kalíš?

Mám ráda pořád dobré, klasické techno, klidně oldschool, electro, house, to jsou styly, které mě baví už mnoho let. Jo a taky dobrej D´n´B, ten taky můžu! :)

…si užíváš sex?

Opět většinou bez hudebního doprovodu. :)



Kaisersoze

Kaisersoze (DJ, zprávař pro Český Rozhlas)

Co nejraději posloucháš, když...

...někam jedeš autem?

V poslední době nejčastěji četby - dlouhé, napínavé, třeba Hru o trůny v podání pana Františka Dočkala nebo perfektní krvák Asfalt od Štěpána Kopřivy, ten fakt doporučuju, už jen kvůli záporákovi jménem Chorozon.

...pracuješ?

Vzhledem k tomu, že sedím v news roomu Českého rozhlasu, tak domácí pop, zahraniční ještě víc pop, taky dechovku, písničky na přání a každou celou ve sluchátkách svoje zprávy. Mám totiž moc hezký hlas a rád se poslouchám. :­)

...se věnuješ běžným domácím pracem jako uklízení, vaření atd.?

Vysavač a štěkání psů, někdy obecní rozhlas, často cirkulárku od některého ze sousedů, atd.

...jíš v restauraci?

Často moc příjemnou muziku, u které zpravidla neznám autora ani interpreta. V restauraci mi nejvíc lahodí acid jazz, trip hop, něco pomalého, příjemného...

...jsi na párty nebo v klubu a kalíš?

Techno nebo house. Dobré techno nebo house. :­)

…si užíváš sex?

Manželku, srdce, instinkt... :­)

 

Jock The Lock

Jock The Lock (hudební producent, DJ)

Co nejraději posloucháš, když...

...někam jedeš autem?

Hudbu poslouchám ze všeho nejraději v autě, a ještě raději mám, když si ji při jízdě užívám s více lidma. Pokud jedu sám, otvírám okna i při nižších teplotách, abych alespoň na semaforech sdílel poslech s chodci. V autě mám rád hlasitou bassovou hudbu, tempo a groove by měly korespondovat s rychlostí a stylem jízdy. Většinou si vystačím s Radiem 1 a srdce mi vždy zaplesá radostí, když Stanzim pustí nějakou drumandbassovou pecku a já přidávám plyn...

...pracuješ?

V práci trávím většinu času v autě, tzn. viz výše a doma, pokud řeším e­maily apod., tak mám rád ticho.

...se věnuješ běžným domácím pracem jako uklízení, vaření atd.?

Jakýkoliv nový set od kámošů.

...jíš v restauraci?

Neřeším hudbu, pokud mě neobtěžuje elektroswing či jiné hudební paskvily a pouťové kýče, kterých je ke slyšení nemálo. .) Pak požádám obsluhu o ztlumení nebo přeladění stanice...

...jsi na párty nebo v klubu a kalíš?

Užívám hudbu toho, na koho jsem přišel...

…si užíváš sex?

Zpravidla nebývá moc času na zaplnění playlistu, volba tak často bývá  zcela náhodná, mnohdy naprosto nevhodná... Není nic horšího než přerušit sex a jít přepnout track... Ale i to se bohužel někdy stává. Osvědčuje se  mi ambientní hudba bez beatu, tam není co zkazit.

Ptala se Nika77 v srpnu 2014.

foto: Alena Podolníková, milo a archiv

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016