REPORT

 

Report z Lunchmeat Festivalu od JHR

Po nadmíru vydařené akci Lunchmeat Festival Special Opening v Anežském klášteře přišel hlavní chod v podobě samotného festivalu v budově Elektrických podniků na Vltavské. Porce to byla skutečně vydatná a na třech pódiích se až do ranních hodin vystřídala celá řada osobitých producentů, DJs a uskupení, to vše už tradičně v duchu Lunchmeatu s velkým důrazem na vizuální stránku věci.

 

Hlavní stage (aka KC Vltavská) otevřela experimentální dvojice z labelu Avian Shxcxchcxsh (nepokoušet se vyslovit, pozn. aut.) a předvedla fantastickou noise monochromatickou meditaci, předzvěst toho, že nás čeká noc, na kterou se jen tak nezapomíná...


Po krátké pauze nastoupili britští Patten s poněkud netypicky krátkými "songy", precizním laserem a svou osobitou, chytrou verzí klubové hudby, kterou někteří označují za "dekonstruktivní". Skutečně závan čerstvosti v době záplavy průměrné dance music! Souběžně na druhém pódiu (aka Neone) rozvinula svůj organický zvuk Kyoka, tedy komplexní beaty plné zmanipulovaných samplů a nahrávek z přírody vydávané na labelu Raster-Noton.

Lunchmeat

Roly Porter v hlavním sále utkvěli v paměti s nekompromisní intergalaktickou show, při které napražili do parketu několik strobo světel a po upozornění, abychom zavřeli oči, spustili intenzivní zvukový nářez. Na třetím pódiu (aka Podnik), která byla zaměřena směrem do bass music, ukázala kvalitu Ziúr z Berlína, a kdo mohl, tak "bouncoval". Na to hodně úspěšné navázali Her Records, londýnští kloučci, kteří tam posílali jednu bombici za druhou. Komu by snad složitější bass rytmy nevyhovovaly, ten mohl zajít na nekompromisní "post-techno válec" do hlavního sálu v podání Positive Centre.

Lunchmeat

Potenciál veterána Samuela Kerridge zhatily technické problémy. :( Ačkoliv se z několika výpadků oklepal, tak to byl důkaz toho, že se někdy prostě nedaří... Naopak "zkušenář" Legowelt se nenechal zaskočit ničím a hlavní sál se proměnil v rave s retro nádechem. Setu těžko něco vytknout, ale v té záplavě originálních producentů by standardní 4/4 beat po chvíli i začal nudit. To se nedá říct o AnD, kteří v Neone rozjeli extra nápadité techno v live setu.


Lunchmeat

To byla skvělá příprava pro Objekta, který následně předvedl famózní propracovaný DJ set a byl skutečně třešničkou na beatovém dortu Lunchmeat festivalu s pořadovým číslem 7. Festival byl ambicióznější, než kdy dřív a velmi mu slušela rozmanitost jak v dramaturgii, tak v rozptylu příchozích. Tři hudební scény dále doplňovaly interaktivních instalace a venkovní food trucky - prostě konzerva lahodná jak lančmít na vodě.

JHR

foto: Mr. Pipe

 
 
 
 

FOTOREPORTY

 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016