REPORT

 

Creamfields 2003 - oficiální hodnocení pořadatele

Druhý ročník festivalu proběhl úspěšně, naprosto hladce a bez organizačních problémů. Za tímto prostým konstatováním jsou ale dlouhé měsíce organizačních příprav, na kterých se podílely stovky lidí. Poděkování proto patří jim všem.

 
Druhý ročník festivalu proběhl úspěšně, naprosto hladce a bez organizačních problémů. Za tímto prostým konstatováním jsou ale dlouhé měsíce organizačních příprav, na kterých se podílely stovky lidí. Poděkování proto patří jim všem.

Na všech sedmi pódiích najednou vystupovaly po celou noc světové hvězdy první velikosti a předváděly to nejkvalitnější, co dnes lze v příslušných žánrech slyšet! Zařadili jsme se tak k zemím s velkou festivalovou tradicí jako např. Anglie, Holandsko, či Německo. Obdivuhodný byl přístup skvělých Massive Attack, kteří pro vystoupení na Creamfields v ČR vytvořili českou verzi textů promítaných na obří obrazovku, což také publikum náležitě ocenilo. Skvělé ohlasy jsou na vystoupení dj Tiesta, Sonique, Maura Picotta, Roniho Size a dalších umělců. Festivalový program čítající více než stovku jmen kapel a djs byl stoprocentně dodržen.

Velký úspěch sklidila letošní novinka - scéna World music/alternative, kde zněly melodie cikánské, balkánské a dalších národů. Výrazné rysy jiných hudebních žánrů než jen tanečních mělo také vystoupení většiny interpretů na hlavním pódiu. Creamfields už není festivalem úzce zaměřeným na taneční hudbu, ale festivalem v pravém slova smyslu hudebním.

Oproti loňsku větší počet barů a restaurací s místy k sezení, výběr jídel mnoha mezinárodních kuchyní, internetová zóna, s výraznou tvůrčí invencí řešený Algida Chill Out ale i funpark - to vše naznačilo, že festival Creamfields prošlapává cestu novému druhu zábavy. Už zdaleka nejde jen o taneční hudbu, natož o underground, ale o mnohem šířeji pojatou nabídku hudebních produkcí různých žánrů kombinovanou s dalšími zábavnými prvky a kvalitním servisem pro návštěvníky.

Počet návštěvníků byl srovnatelný s minulým rokem. I přes velké vedro přišlo už v odpoledních hodinách kolem 13 000 návštěvníků. Největší nápor přišel až večer. Kolem půlnoci bylo v areálu kolem 20 000 lidí. Mnohem větší prostor i větší počet barů a restaurací umožnily nabídnout tentokrát všem výrazně větší pohodlí a celkový servis. Odpadlo tak nepříjemné prodírání se davem při přesunech mezi jednotlivými pódii a stání ve frontách. I to přispělo k celkové příjemné a uvolněné atmosféře.

Jediným problémem se ukázal všudypřítomný prach. Přestože kropící vozy nepřetržitě smáčely celý areál až do začátku festivalu, příliš úspěšná tato snaha nebyla. Tropické teploty, žhavý vítr a rekordně dlouhé sucho dokázaly, že příroda má prostě stále navrch a poručit se jí nedá.

Poděkování agentury JPA patří hlavně návštěvníkům, kteří se po celou dobu festivalu chovali maximálně ukázněně a korektně, nezpůsobili jediný problém a vytvořili účinkujícím umělcům skvělou atmosféru. Velkým dílem se tak postarali o zdárný průběh festivalu.


Na oficiální hodnocení festivalu Creamfields pořadatelem
můžete reagovat na našem diskuzním fóru.
 
 
 
 

FOTOREPORTY

 
Dan
Dan
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016