CLANEK

 

VR/Nobody dnes křtí nové album "Proud"

VR/Nobody je dvojice Jakub "NobodyListen" Strach a Václav Rouček, která nepřestává lovit nové trendy a na české hudební scéně udělala slušný rozruch už svým debutem "Yet." v roce 2015. I přesto, že první jmenovaný platí mezi mileniány za velkou a žádánou DJskou hvězdu, podařilo se mu společně se zpěvákem Václavem Roučkem infikovat svým městským R&B českou alternativní scénu. Debutové album provázelo několik vizuálně nadstandardních klipů i nominace na žánrovou cenu Anděl v kategorii Elektronika.

 

Po dvou letech VR/Nobody atakují znovu. Druhé album přináší několik zásadních změn. Tou největší a pravděpodobně i nejkontroverznější je sbohem a šáteček angličtině. Sedmnáct skladeb Václav Rouček otextoval v rodném jazyce a kompletně tak obnažil svoji poetiku a vnímání okolního světa. Sám k tomu říká: "Snažil jsem se, aby ze mě věci samovolně plynuly. Do téma jsem se ponořil tak hluboko, že jsem pravděpodobně na chvíli i ztratil svou identitu. Je to pro mě sonda do světa okolo a do nás samotných. V některých momentech to může být pro někoho až nepříjemné, ale chtěl jsem věci bez obalu říct, jak jsem je cítil."

VR/Nobody
Zhruba rok vznikající album díky tomu nezastřeně reflektuje všechno, co běžně obklopuje dnešní "youngsters". Noc, kluby, láska, vztahy, bolest, hořkost, prázdnota. To všechno zavěšené v pavučině nokturnální elektroniky, která nekompromisně odkrývá producentský rukopis Jakuba Stracha. "Pro mě osobně je to nejlepší hudba, kterou jsem doposud udělal. I když to není pro každého, i když to není podle klasických rovnic moderní "pop music," u některých tracků budete hledat refrén marně a délka taky není úplně radio friendly), je to moje srdcovka!", dodává k novému albu "Proud" mladý producent NobodyListen.

VR/Nobody

Jakkoliv možná někomu změna jazyka nebude zpočátku příjemná, nedá se ignorovat fakt, že direktivně promlouvá ke všem, kteří doteď vnímali angličtinu jenom jako nutný balast a moc si nelámali hlavu s textovým obsahem. Z původně plánovaného EP tak v jejich domácím studiu vznikla sedmnáctiskladbová paleta všech odstínů sametově černé. Na albu se objevují i hosté, jako je Never Sol, Pil C nebo Calin. Mix a mastering měl na starosti Tomáš Sochůrek ve studiu Jižák, se kterýmVR/Nobody spolupracují už několik let.

VR/Nobody
První klip ke skladbě "Má" režíroval Flash Faker, v dokončovací fázi je video k tracku "Výsluní" v produkci Cinq Visuals a VR/Nobody k nové desce chystají i další klipy s čerstvými jmény video branže. Křest alba "Proud" proběhne 30.9. v Divadle Ponec a slibuje speciální audio-vizuální show i zajímavý line-up. Následovat bude menší turné po Čechách i pár koncertů na Slovensku.

Tracklist:

Medium
Nespavost
S-ní- m

Vzpominam (feat. Pil C)
Nech se vést
Měsíc
Kazdodenní (feat. Never Sol)
Tempo
Co ti můžu dát (feat. Calin)
Výsluní
Sám
Minulou noc
Někdy dřív
Groove
NárodníProud

https://www.vrnobody.com/

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016