REPORT

 

Brazil Runner´s Flashback: Let It Roll Winter 2019

Je to už nějaký ten pátek, co jsem napsal svůj poslední "backstage report". Ne, že bych se na "runnování" úplně vykašlal - to v žádném případě - ale s přibývajícím věkem a povinnostmi člověk začíná vice zvažovat, jak naložit se svým volným časem a energií. Letošní rok pro mě zatím vypadá velmi slibně a to jak profesně, tak i v osobním životě. Budu hrát a pracovně působit na skvělých eventech, největších letních festivalech, opět se setkávat s lidmi, kteří mě inspirují, a které mám rád. Rozhodl jsem se, že tento rok opět napíši několik "backstage reportů" z akcí, které považuji za nejpromakanější a i pro čtenáře nejzajímavější. Jednou z mých srdcovek je po vice než 10 let bezesporu Let It Roll a celá jeho crew. Minulý víkend proběhla v Praze v Holešovicích jeho další zimní edice, ze které vám nyní přináším starý dobrý original Brazil Runner´s Flashback. Pěknou zábavu...

 

Musím říct, že z pohledu člověka, který se kolem této akce točí už opravdu dlouho, dostál LIR za ta léta opravdu velkých pokroků a změn. Celá produkce už šlape jako po másle, tým a veškeré procesy jsou dlouhodobě ustálené. Věci, které se dříve řešily operativně a flexibilně, jsou nyní přesně dané, všichni už ví, co mají dělat. Na druhou stranu se stále jedná o živý organismus a tak, i když je vše skvěle naplánováno a připraveno, jistá mira punku je na místě vždy. A to mě moc baví!

Letos poprvé se zimní edice LIRu uskutečnila v Malé sportovní hale na pražském Výstavišti a poprvé byla rozprostřena do 2 dnů. Pro mě akce začala zhruba týden před samotným LIRem, kdy jsem od Snookey obdržel harmonogram transportů všech zahraničních hvězd.

Mise je jasná, v pátek 22.2. se starám o Etherwood a Dimension, v sobotu pak o Pola and Bryson a Skeptical.

LIR Winter 2019

DEN 1

Páteční plán zní jednoduše: 20:40 sraz v Mariott Airport s producentem Etherwood, vyzvednout si na recepci hotelu obálku s akreditacemi a vjezdovou kartou a pokračovat na Výstaviště, po půlnoci se ještě jednou otočit pro Dimension. Je pátek večer, zhruba 19:00, a já vyrážím z domu směr letiště. Uprostřed cesty hovor – Etherwood – bohužel už není na hotelu, ale potkáme se ve 21:30 v klubu Cross, kam šel se známýma na jídlo.

LIR Winter 2019

Na Mariott musím tak jako tak, na recepci si dávám kávu a vyzvedávám obálku s akreditacemi.

LIR Winter 2019

Mé dnes již klasické posezení v Mariott Airport. :)

LIR Winter 2019

Do Crossu přijíždím na čas, nabírám Etherwooda, neviděli jsme se od letního LIR festivalu, tak si máme rozhodně co říct. Parkujeme za Malou sportovní halou a zadním vchodem vcházíme do backstage (fotku jsem trošku přepálil, přiznávám).

LIR Winter 2019

Ty SPRÁVNÉ dveře. Backstage byly tentokrát dvě - jedna pro zahraniční umělce, druhá pro zbytek VIP smrtelníků.

LIR Winter 2019

Není ještě ani 22:00 a backstage zeje prázdnotou. Dáváme s Etherwoodem drink a tortilu s červenou řepou a sýrem. Catering je zde v backstage vždy ukázkový, na tom si LIR team léta zakládá a umělci to vždy ocení! Ticho před bouří - za pár hodin zde pojede, jako vždy, neskutečný mejdan.

LIR Winter 2019

Na hodně místech v backstage i na stage visí tato informace o možnosti live přenosu během vystoupení umělců. Toto je super marketingový nástroj a také prima možnost jak přenést atmosféru LIRu i k těm, kteří neměli to štěstí se osobně zúčastnit.

LIR Winter 2019

S Etherwoodem poprvé vcházíme do haly. Ta se kolem 22:00 začíná příjemně plnit. Co mě opět, jako s železnou pravidelností, na první pohled uchvátí, je design celé akce. Hlavním motivem je Portal, část Sukiho příběhu s roboty. Stage design je na podobnou akci v Česku nevídaný. Vysoký strop umožnil postavit velkou hliníkovou konstrukci a na ni umístit desítky světel a dalších efektů, obrovská LED obrazovka je za podiem a na ní skvělý digitální obsah. V neposlední řadě pak solidně pumpující L-Acoustics sound system.

Jedním slovem WUAU! To chceš!

LIR Winter 2019

Je 22:00 a Etherwood jde za kormidlo. Ze stage už hala vypadá téměř plná. Akce je, jak jsem již psal, dvoudenní a už několik týdnů beznadějně vyprodaná. Je to skvělé, když takhle lidi ocení svou návštěvností dlouholetou snahu a práci celého týmu.

LIR Winter 2019

Po chvíli odbíhám zpět do backstage pro drink, kde už Drum and Bass Arena natáčí jedno z prvních interview. Ty běží v podstatě po celou dobu akce s téměř všemi umělci.

LIR Winter 2019

Ajajaj začínám potkávat první "feláky". Fíla Macháček, runnerská legenda a super kámoš, A-Cray a Honza Křesťan. To nevypadá dobře. Musím si dnes dávat pozor, zítřek je ještě plný povinností a tady hrozí jasné nebezpečí... Nagasaki se na to moc netváří.

LIR Winter 2019

Etherwood dohrál a společně s King of the Rollers se fotí s fanoušky a podepisují se dívkám na prsa během Meet and Greet.

LIR Winter 2019

Vzdaluji se z Meet and Greet zóny, jelikož začíná Opening Ceremony. Opět mysteriozní záležitost, podpořená skvělou - na míru připravenou - hudbou a unikátní světelnou show. Troufám si tvrdit, že všichni byli nadšeni.

Skvělá práce jako vždy, guys!

LIR Winter 2019

Zde můj dobrý kamarád a nebál bych se říct možná jeden ze tří nejlepších light designerů v České republice, Ondřej Bylok. Vždy, když ho potkám v režii, je to záruka nejlepší světelné show!

LIR Winter 2019

Má druhá plánovaná cesta – producent Dimension nakonec přijel s jiným runnerem a s přáteli, takže kolem 3:00 ráno do auta nakládám jen nějaká anglická zviřátka a přes Marriot Airport, kde je vysazuji, mířím domů. Zvládl jsem to zatím bez újmy. DEN 1 je za mnou. Ve čtyři ráno usínám!

DEN 2

Sobota probíhá docela v klidu. Jdu si zacvičit a zaplavat do fitka v pražském OC Harfa vedle O2 Areny, večer tam jsou UFC fighty, dokonce mají postavenou klec uprostřed nákupáku, kde probíhají tréninky, tak na to chvíli koukám, pak oběd a odpočinek. V 19:00 opět parkuji u Marriot Airport a nabírám tyhle mladíky, novou krev v D´n´B světě, dvojici Pola and Bryson.

LIR Winter 2019

Oba jsou moc milí a přátelští, po cestě se vyptávají na scénu v České republice. Po příjezdu na Výstaviště je upozorňuji na čas jejich Meet and Greet s fanoušky.

LIR Winter 2019

Po vstupu do backstage se jich hned ujímá zuřivý britský reportér a točí další rozhovor pro Drum and bass Arenu. Potkávám zde taky dnešní backstage managerku, skvělou Nicol Valešovou, kterou jsem vám ale bohužel nezvládl vyfotit. Příště.

LIR Winter 2019

Nechávám kluky svému osudu a musím opět vyrazit směr letiště pro dalšího učinkujícího, starého známého, výborného zábavného týpka Ashleyho aka Skeptical. Ten je opět s úsměvem od ucha k uchu a přátelský jako vždy.

LIR Winter 2019

Vracíme se společně na mejdan a já si začínám pohrávat s myšlenkou na svůj první alko drink na tomto LIRu. V backstage potkávám opět Fílu, který je už po včerejšku trošku unavenější, Halbaxe a hlavní produkční LIRu, Veroniku Jirků.

LIR Winter 2019

Krátký pokec a společně se Skepticalem se přesunujeme na stage, kde má za chvíli začít hrát.

Zde už je solidně rozjetá partička anglánů.

LIR Winter 2019

Zde další člen LIR týmu, stage manager Bastien a stale vysmátý Trimer.

LIR Winter 2019

Skeptical jde za playery a rozjíždí neskutečnou show. Atmosféra je výborná!

LIR Winter 2019

OK, tak končím s ježděním, a dám si jednoho panáka. Do backstage právě dorazil můj nejoblíbenější D´n´B DJ, skvělý člověk a kamarád, Ben aka Ed Rush. Okamžitě dle svého rideru fasuje flašku Grey Guse vodky, kterou hned otevíráme. Suki osobně vítá jednu z hlavních hvězd LIRu.

LIR Winter 2019

Skeptical dohrál a s Trimerem se nastěhovali vedle ledničky. Přímo k zásobám...

LIR Winter 2019

V produkci jedna momentka - fotografové na fotce. Krásná Hanička Makovcová a milý Křovák. :)

LIR Winter 2019

Eda se mi svěřuje, že dnes poprvé vyzkouší hrát s kontaktními čočkami.

LIR Winter 2019

Tak pojďte, kluci, jedno společné foto. Fíla, Ben a Ashley.

LIR Winter 2019

Během Ed Ruhova setu je hala našlapaná k prasknutí. Skvělý mejdan!

LIR Winter 2019

LIR Winter 2019

Ani "Bifík" tu kalbu úplně nepobírá. Dýchej, brácho! :)

LIR Winter 2019

Ed Rush a Camo+Crooked řeší nějaký showbyznys. Já nalévám drinky a starám se, aby byla v backstage dobrá nálada.

LIR Winter 2019

V 7:15 je konec našeho backstage mejdanu, jsem docela našrot, auto venku, volám Želvy a vyrážím směr domov...

Tvrdé jádro, prosím o foto.

LIR Winter 2019

Podtrženo sečteno, za mě to byla bomba! Super akce, bezva lidi, spousta známých tváří. Miluji jednou za čas tyhle pracovně/kalící víkendy. Mějte krásné dny, já se jdu zase věnovat normální práci a brzy na shledanou. V létě se můžete těšit na výživné reporty z velkých festivalů. Zatím mám potvrzeno Beats 4 Love, Let It Roll a Sun On Lake. Pokusím se odevšad napsat pár řádek. Peace!

Brazil Runner

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016