REPORT

 

Report z akce Recondite live @ Roxy od čéši

Recondite je dlouholetý sběratel hudby, který se opět mohl ukázat v Praze se svým live setem, a to v našem klubu Roxy... Tento chlapík se za mašinkami sice nepohybuje dlouhá desetiletí, avšak již za krátkou dobu dokázal strhnout na svou stranu spousty veličin. Není se také čemu divit - jeho hudební přednes, který se nese spíše v temnějších vlnách, dokonale splňuje škatulku žánru techno!

 

Do Roxy jsem se i po minulém, neskutečně krásném, mejdanu těšil opravdu hodně! Týden utekl jako voda a pátek má prostě vždy takové to svoje kouzlo. Dorazil jsem tedy na místo po posledním půlnočním metru a vešel do útrob klubu, který prozatím hostil jen pár clubberů. Bohužel mě zkraje překvapilo a maličko zklamalo, že byl uzavřen celý prostor chilloutu. Druhá scéna prostě tentokrát vůbec nefungovala, i když byla původně plánována... V tuto chvíli tedy nezbývalo nic jiného, než se zaposlouchat do tónů prvních hrajících, a to DJs Shaftlinga & Täino.

Recondite live @ Roxy

Shaftlinga jsem již měl tu čest si vyslechnout a chválil jsem jej jako pro mě objeveného talentovaného mladého hudebníka, druhého hrajícího jsem však ještě nikdy neslyšel. Bohužel jsem ze začátku věnoval čas přátelům na balkoně a tančil jsem tak celkem vzdálen od hrající dvojice, ale jejich společný set byl velice příjemný a na roztancování tak akorát. Bohužel stále nebyl klub zaplněn natolik, aby se zde vytvořila silná atmosféra již od samého začátku, naštěstí na hlavní tahák Recondite live již bylo vše zachráněno!

Recondite live @ Roxy

Jelikož live set netrvá dlouho, začal Recondite až po půl druhé a jeho hodinka utekla neskutečně rychle. Začátek byl snový, temný, dlouhý, takový opravdu hutně pomalý, avšak neskutečně silný! Vše se na nás linulo v hlubokém a temném beatu, pomalinku to gradovalo a měnilo se společně s jeho skvělými přechody. Producent si pohrával s úžasnými zvuky, využíval parádně nasvíceného klubu, tedy tím myslím temného klubu, a projekce tomu všemu dodávala již jen úžasný vizuální zážitek! Ke konci této energické jízdy už Recondite sypal tak krásné tempo, že jsem dopředu tušil, že naši kluci budou mít těžkou práci, ale pod sebou zároveň skvěle naladěné publikum. Velice krásný mix a opravdu velmi specifický - tak jak to u live setů bývá!

Recindite live @ Roxy

Následně se za pult postavila dvojice Tibiza & Subgate. Musím hned zkraje říct, že jsem neskutečně hrdý, že tyhle dva znám a vím, co za práci a píli za nimi je. Jsem pyšný, jak svou tvorbou míří i za hranice naší maličkaté země a dokáží se prosadit i mimo ČR. První track pustil DJ Subgate a bylo to hooodně hlasité. Následně se však vše rozjelo v dokonalou techno baladu a tančilo se až do roztrhání těla... 

Recondite live @ Roxy

Kluci se střídali, dávali do setu každý kus sebe, a každý z nich také předváděl publiku úžasné tracky, které mají ve svém portfoliu. Měli k tomu velmi dlouhý čas, i když bohužel o skoro hodinu zkrácený, ale i tak dostávali z lidí maximum a ze sebe rozhodně také. Bohužel asi dostali maximum i z levého odposlechu, který poslední hodinu již nerozdýchal a vypověděl službu. Ke konci se vše zvrtlo ve famózní přednes krásných věcí, jakými byl například remix od Daft Punk – "Around The World" či neskutečně líbivá pecka od Donny Summer – "I Feel Love". Tohle v již rozsvícené Roxy na rozloučenou bylo skvělým koncem báječné noci...

Recondite live

Tentokrát jsem odešel mezi posledními a kolem čtvrt na šest jsme již všichni postávali před klubem a pomaličku pozorovali začínající východ sluníčka. Děkuji Roxy a děkuji všem za báječnou taneční noc!


čéša

foto: Jakub Doležal

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016