CLANEK

 

Promotéři a producenti založili asociaci

Nově vzniklá asociace sdružující organizátory a producenty kulturních akcí konaných na území České republiky v těchto dnech oslovila ministra kultury otevřeným dopisem, ve kterém ho naléhavě žádá o společné řešení kritické situace v české kultuře, která vznikla v rámci pandemické krize. Spolek sdružuje všechny ty, které současná situace zasahuje a pracují na místech, kde se organizují koncerty nebo jiné kulturní akce. Jde tedy o produkční, vizuální techniky, bedňáky, runnery, zvukaře a další, kteří v tuto chvíli mají velmi těžké podmínky k živobytí. Na webu www.appok.cz je možné se zapojit.

 

"Naším cílem je plnohodnotně zastupovat zájmy všech subjektů spolupracujících v oblasti kultury, zábavy a volnočasových aktivit, jejichž potřeby jsou dlouhodobě přehlíženy nejen v návaznosti na krizová opatření vlády ČR v souvislosti s bojem proti šíření nemoci COVID-19," říká předseda nově vzniklé asociace Viliam Ďuriš. Ten se svou agenturou JVS Group s.r.o., organizuje již dvacet let na území naší republiky vzdělávací výstavy i koncerty světových hudebních hvězd. V rámci opatření vlády ČR musela jeho společnost ze dne na den uzavřít rozběhnutou výstavu o kosmonautice Cosmos Discovery, která byla otevřena na Výstavišti Praha Holešovice. Dále jeho společnost organizovala koncerty hvězd jako Ennio Morricone, Hanz Zimmer, Paul Anka, Beach Boys a dalších.

APPOK

"Chápeme význam přijatých opatření učiněných v zájmu zachování veřejného zdraví, ale nyní naléhavě žádáme stát, abychom našli společnou cestu, jak zachránit nejen naše firmy, ale především desetitisíce našich partnerů a dodavatelů z řad OSVČ, DPP a DPD, kteří momentálně přišli o práci a ocitli se tak často v existenční nouzi, a České republice se tak na mnoho let může vyhnout kvalitní kultura," dodává Ďuriš.

APPOK

K asociaci se postupně přidávají společnosti podnikající v oblasti kultury, promotéři a producenti, ale také firmy zastřešující techniky, osvětlovače, video operátory, zvukaře, takzvané bedňáky a produkční, nebo i jednotlivci z řad lektorů a průvodců na výstavách, textařů a kreativců, kteří výstavy a zábavné show připravují.

APPOK

"Jen naše firma dává vydělat v různých obdobích cca pěti stům lidem, kteří jsou na nás a firmách nám podobných závislí, jsou to OSVČ s nepravidelnými příjmy, jako jsou riggeři, osvětlovači, zvukaři, videotechnici, bedňáci," řekla Jana Heřmánková, jednatelka firmy T Servis s.r.o., která patří mezi největší tuzemské poskytovatele zvukové, pódiové a vizuální techniky. Tato firma působí v České republice již více než 25 let. Po zvážení naléhavosti současné situace se Jana Heřmánková za firmu T Servis stala jedním ze zakládajících členů asociace APPOK.

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016