CLANEK

 

Osmá deska Skyline "Electricity" vyjde koncem srpna

Elektronická parta Skyline vydá koncem prázdnin, konkrétně 21. srpna, novou desku. Na tu láká klip k singlu "Partners In Crime". Album stihnou v srpnu i pokřtít, a to 27. srpna v Praze v rámci letní scény Open Air Výstaviště.

 

Singl "Partners In Crime" je už třetím z plánovaného alba, to bude obsahovat celkem jedenáct skladeb. Před časem už vyšly songy "Till The Morning Comes" a "Move On". "Skladbu "Partners In Crime" jsme začali hrát koncem minulého roku na koncertech už naživo a lidi na ni reagovali naprosto skvěle, i když ji neznali. Proto jsme si řekli, že tohle je další adept na singl," vysvětluje rozhodnutí Radek Bureš, zakládající člen Skyline. Song se k létu navíc hodí, nedá se ale říci, že by jeho zvuk předznamenával sound celého alba. "Je to jen součást mozaiky," doplňuje Radek Bureš. Klip k singlu "Partners In Crime" natočil mladý režisér Honya Tran z AZN Kru. Hlavní role vytvořili tanečníci Eugene Nam a Simona Doleželová. 


Samotná deska je už osmou řadovou v diskografii Skyline. Vychází čtyři roky po albu "Jungle", s nímž kapela uspěla v rádiích a získala cenu za Album roku na cenách Žebřík. Desku si členové kapely produkovali opět sami, o mix se postaral opět osvědčený Matouš Godík. 

Skyline

"Nové album nám trvalo dát dohromady delší dobu oproti těm předchozím. Všichni toho máme hodně, takže jsme celkem bojovali s časem. Navíc jsme na sebe pořád přísnější, co se týče zvuku, hodně jsme si vyhráli s produkcí, což taky není hned," vysvětluje Radek Bureš. Deska se natáčela u Hiffiho v jeho hudební škole EMA Prague, vokály byly nahrávány ve studiu kytaristy Majkího, který má produkční studio Noise Activity. "Nevím proč, ale za mě je to asi naše nejuvolněnější deska. Možná je to tím, že vznikala tak dlouho, kdy se nic nehonilo na poslední chvíli a vybíralo se opravdu jen to, co nám přišlo dobré," dodává frontman Jacob. "Jsem fakt rád, že po tolika letech v kapele se nám to neomrzelo. Že pořád děláme hudbu tak, aby bavila hlavně nás a nesnažíme se za každou cenu zavděčit ostatním." 

Křest desky proběhne ve čtvrtek 27. srpna v rámci Open Air Lucerna Music Bar. Vstupenky jsou v prodejní síti GoOut za 340,- Kč. Klubové turné k albu pak proběhne v listopadu a prosinci. 

Tracklist alba Electricity:

1. In Space
2. Electricity
3. Godzilla
4. Lost
5. Till The Morning Comes
6. Melt
7. Up On The Cloud
8. The Past
9. Partners In Crime
10. Goodbye Kiss
11. Move On

foto: Lukáš Wagneter / Red Bull Content Pool

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016