CLANEK

 

Elektronické duo Bratři ve finále evropské soutěže

Prvními zástupci ČR ve finále prestižní soutěže Music Moves Europe Talent Awards jsou dvojčata Jiří a Ondřej se svým projektem Bratři. Na podzim zveřejněné první dva singly z chystaného debutu a skladby "Signal" a "Rise" jsou kombinací chytlavé taneční elektroniky, techna a ambientu. Finále soutěže je součástí showcase festivalu Eurosonic a přenos můžete sledovat v pátek 15. ledna večer na www.esns.nl. I když Bratři vystupovali na prestižním festivalu už v lednu 2020, zařazení mezi finalisty jim zajistilo mimořádné vystoupení také pro ročník 2021 (v pátek 15.1. 2021 ve 22:40). Bratři mají navíc šanci získat Cenu veřejnosti. Podporu Bratrům můžete vyjádřit svým hlasem do čtvrtka 7. ledna. Hlasujte zde.

 

Podzimní vydání dvou singlů nebylo jedinou aktivitou bratrů. Stream na londýnském Electronic: Sound Vision II. vznikl živým koncertem a live 3D projekcí ve spolupráci s prestižním XLAB studiem (ukázka zde). K singlu "Rise" natočili Bratři také live video ze zámku Valeč. "Natáčeli jsme v temném prostředí v okolí zámku Valeč, track se přesně hodil na takové místo. Prostředí pro nás hraje vždy důležitou roli. A temná místa nás baví," říkají Bratři. Jak "Rise", tak i předchozí skladba "Signal", mají sound díky známému německému producentu Hannesi Biegerovi, který bude podepsán pod debutovým albem s datem vydání v první polovině letošního roku.

Bratri

BIO Bratři

Bratři jsou nový objev na české elektronické scéně. Dvojčata Jiří a Ondřej vytvořili hudební projekt, který se žánrově pohybuje mezi kombinací chytlavé taneční elektroniky, techna a ambientu. Hlavním hnacím motorem jsou Jiřím hrané živé bicí, melodické motivy a sekvence pak vytváří Ondřej na analogové a modulární syntezátory. Dva podmanivé proudy se na pódiu spojují v jeden nekompromisní tok elektrizující energie. V roce 2017 vydali Bratři EP "Monster" a následující rok singl "Manual". Od vzniku v roce 2016 odehráli velké množství koncertů a festivalů, jako je např. Beseda u Bigbítu, Povaleč nebo Colours of Ostrava. Jako support se objevili například před jmény jako Rone, Chrome Sparks, Jan Blomqvist a v březnu 2019 před Jonem Hopkinsem ve Fóru Karlín. V dubnu 2019 vydali singl a videoklip "Monarch" a zúčastnili se showcase festivalu Tallinn Music Week, kde bylo jejich vystoupení vybráno mezi deset nejlepších živáků celého festivalu. V červenci 2019 si Bratři zahráli na prestižním francouzském festivalu Chateau Perché, kde jejich vystoupení sklidilo velký úspěch. Na podzim 2019 a začátkem roku 2020 se zúčastnili akcí jako Nouvelle Prague, budapešťské BUSH, MENT a prestižní showcase Eurosonic. V únoru 2020 Bratři začali spolupracovat s uznávaným producentem elektronické hudby Hannesem Biegerem, se kterým pracují na debutové desce.

Web 
Facebook
Instagram

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016