REPORT

 

Report z druhé strany zeměkoule

Náš externí spolupracovník Spikey dal vale našim rodným krajům a na čas se přemístil do Austrálie. Jeho první (foto)report je z výletu na party do hlavního města - Canberry.

 

Před nějakým časem jsem se rozhodl změnit si tak trochu život a přestěhovat se do Sydney v Austrálii. Samozřejmě, že mimo ostatních věcí, které tu chci prozkoumat jsem se musel podívat i na nějakou zdejší párty.

Vše začalo telefonátem kamaráda, který mi řekl, že by se chtěl podívat do hlavního města, tedy Canberry. Jelikož škola mi začíná až za 2 týdny, byl jsem pro. Sedli jsme do Forda Falcona combi, přiložili surfy, kdybychom si chtěli po cestě zpět rozdat souboj s živlem.

Po cestě jsem měl pocit, že jedu z Prahy na párty do Brna. Vzdálenost do Canberry je asi 280km. Krajina se dost liší, většinou jsou kolem silnic Tea Tree, křoví a na krajnici mrtví klokani. Na dálnici se tu může jezdit jen 110 Km, takže se cesta zdála nekonečná. Když jsme přijeli do Canberry, tak jsme si připadali jako v městě duchů. Důvod je jednoduchý. Hlavní město je totiž uměle vytvořené na zelené louce. Původně si tvůrci mysleli, že se z něj stane metropole, ale nakonec tam žije jen 300.000 lidí. Jeli jsme v centru, v 8 hodin večer /v ČR je tou dobou poledne/ a nepotkali jsme na 6ti proudé silnici za 20 min jediné auto. Když jsme se dostali konečně na místo, kde to jakž takž žilo, sedli jsme si do kavárny a pozorovali, kam lidi chodí pařit. Po chvíli jsme si všimli, jak davy mizí v jedné z budov. Šli jsme tam tedy taky. Zaplatili jsme 10 AUD, což je na ... teď už vaše:) cca 200 Kč. V prvním patře byl jen bar a my se báli že to tím končí. Za chvíli ale vyhazovač /je ve fotoreportu, určitě ho nepřehlédnete/ uvolnil pásku u schodiště a po pár krocích jsem si připadal skoro jako v Roxy! Celý prostor byl také předělán z kina. Rozhodně tady ale víc investovali do vybavení. Všude 2cm vysoké koberce /do kterých mi bylo dost trapný zašlapávat cigarety, ale dělali to všichni, tak proč ne...:)/, obložení ze dřeva, luxusní sedačky, světla a sound systém jako z koncertní síně. Nejdřív jsem se celkem bál co budou hrát, ale nakonec to byla jedna z nejlepších párty, co jsem kdy zažil. DJ Archie to slušně roztočil a hrál od House přes Wet'n'Hard až po Techno.

Rozdíl, kterého jsem si po chvíli všiml byl hlavně v lidech, všichni tam byli přátelský, nikdo si na nic nehrál a připadalo by mě, že je vlastně všechny znám - a to jsem ani nic neměl:). Dali jsme si drink na baru /mimochodem, na baru a ve vzdálenosti 1,5 metru se nesmí kouřit kvůli ochraně personálu/, kde se mě barmanka hned zeptala, jak se mám a co tam dělám... Pak jsme se vmísili se do davu. Když jsem se tak koukal na videoprojekci, tak tam v jednu chvíli dávali animaci letadel z 2. světové války... byla mi povědomá, ale říkal jsem si že je celkem blbost, aby na druhé straně planety pouštěli animace, které dělal můj kamarád. O to větší překvapení bylo, když po této animaci následovalo video, kde rotovalo logo První multimediální a TECHNO.CZ!!!! Ani jsem netušil, že už jsme tak populární!:) Musel jsem před sebou poprskat několik lidí. Vidět video z čech v "nějaký díře v austrálii" byl slušnej zážitek! Kdo neuviděl neuvěří. Škoda, že se mi to nepodařilo vyfotit. Snažil jsem se bavit s osvětlovačem, co pouštěl video, ale byl u odposlechů, takže jsem neslyšel ani sebe, natož jeho.

Řekl jsem si, že by byla škoda, kdybych to nenafotil, tak jsem se stavil v šatně pro batoh, který na mě čekal v samostatné skříňce. Nebyl bych to já, kdybych neztratil lístek. Naštěstí se tomu ta holka v šatně jen zasmála, dala mi lístek co mi vypadl před jejím pultíkem, popřála mi abych si užil párty. Super přístup. Když jsem přišel na parket s foťákem a udělal první fotku, došlo mi, že lidi mají exhibicionismus v krvi i tady. Jak viděli blesk, chtěli se fotit. Hlavně ti, co měli panenky okolo 1 cm. Okolo 2 hodiny ráno už byli všichni buď opilí, nebo na extázi, která tady dost frčí, takže nálada se dost uvolnila:) Chtěl jsem vyfotit i nějakou pěknou japonku, kterých jsou v Sydney tisíce, ale v Canbeře jich moc není. Fotek je nakonec ale celkem dost, určitě vyrazím na nějakou jinou párty, takže se ještě máte na co těšit!

Spikey

 
 
 
 

FOTOREPORTY

 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016