REPORT

 

Radimův report z In Da Bush s Teebeem

Chlápek, který poslední dobou zdaleka nejhlasitěji protestuje proti současné oblibě nu school jump-upu, byl hostem "první školní" noci In Da Bush v pražské Roxy. Bylo plno a nebylo to vůbec špatné.

 

Brumla si na své nepřišel

Teebee se u nás těší poměrně velké popularitě. Byl jedním z prvních Evropanů (ne-li vůbec první Evropan), kteří si získali respekt na britské scéně. Dnes hrdě šéfuje vlastnímu úspěšnému labelu Subtitles a „bojuje“ proti přemíře jump-upu v taškách drum’n’bassových DJs. Pozvat Teebeeho na In Da Bush bylo pro Roxy určitě stejné terno jako pozvat High Contrasta nebo Ed Rushe.

NitrousKlub se po jedenácté hodině večerní pilně zaplňoval a když do Teebeeho nástupu zbývala už jen jedna hodina, na placu se pomalu nebylo kam vrtnout. Klimatizace přestala stíhat, klubem se rozlilo horko a náladu mohl zkazit jedině protivná všudypřítomná kouřová mlha. Mlha přede mnou, mlha za mnou... Sakra, vždyť drum’n’bassový fanoušek není Popelka! Tak proč se stále "mlží" tak zuřivě?

GhonzalesNitrous a Ghonzales pouštěli desky back2back a snaživě připravovali dav na headlinera se zálibou v kung-fu. Větší odezvu ale vyvolal jen více než rok starý hit Billion $ Gravy od London Elektricity. A Phuture Prophecies, potažmo jejich obrovská hymna Magnetic, kterou příchozí Teebee s chutí přijal za svou úvodní skladbu (a se stejnou chutí ji taky rewindoval).

TeebeeV souladu s Teebeeho filozofií se toho večera vůbec "nebroukalo". Striktně zaměřený brumla si na své tentokrát rozhodně nepřišel. A musím přiznat, že jsem byl rád. Teebee, se sice nenamáhal příliš mixovat (slovy přítomného Overflowa: "Když přivezeš takové novinky jako on, namáhat se vůbec nemusíš."), zkušeně si ale pohrál s efekty a přidal i scratche.

Někomu mohly znít poněkud připraveně a uměle, ovšem škrábat Teebee rozhodně nepřijel. Kdo čekal náladové skladby s barvitou, místy až melancholickou náladou, hlubokou basou a tvrdými breaky, může být spokojen. Protože Teebee rozhodně má z čeho vybírat, ať už jde o jeho vlastní skladby nebo materiál připravovaný k vydání u Subtitles (třeba německé epidemické duo Phace).

Vadou na kráse jinak příjemného večera byla "nehoda", kterou způsobil zřejmě jakýsi příliš horlivý fanoušek. Pravá stěna odposlechů se v nestřežené chvíli hrozivě zakymácela a pak nečekaně spadla na schody z pódia. Vím, že se mezi námi najdou i tací, kteří mají potřebu takzvaně "mrdat bedny", ale co kdyby si k tomu příště vybrali jiné než ty, které slouží jako odposlech pro právě hrajícího DJe?

Prosím a díky.

 
 
 
 

FOTOREPORTY

 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016