REPORT

 

První roční Philips International Jazz Festivalu navštívilo přes 7 tisíc diváků

Praha, 23. září 2004 – První ročník Philips International Jazz Festivalu byl úspěšný. Přes 7 000 návštěvníků, kteří si našli minulou sobotu cestu do Sazka Areny, vidělo sérii vynikajících vystoupení napříč nejrůznějšími jazzovými žánry. Festivalová atmosféra byla navíc podpořena výborným zvukem a korunována prvním českým koncertem světové legendy Van Morrisona.

 

Praha, 23. září 2004 – První ročník Philips International Jazz Festivalu byl úspěšný. Přes 7 000 návštěvníků, kteří si našli minulou sobotu cestu do Sazka Areny, vidělo sérii vynikajících vystoupení napříč nejrůznějšími jazzovými žánry. Festivalová atmosféra byla navíc podpořena výborným zvukem a korunována prvním českým koncertem světové legendy Van Morrisona.
 
Ruud Jona, generální ředitel společnosti Philips Střední Evropa a Philips Česká republika, festival komentoval slovy: „Jsme rádi, že se nám podařilo dosáhnout našeho cíle. Od počátku jsme se snažili přiblížit jazz co nejširšímu publiku, přilákat na něj tisíce lidí a vytvořit festivalovou atmosféru ve zvukově dokonalé hale. Myslím, že tento ve světě běžný koncept se nám nyní povedlo uvést do života v České republice a že se tak Philips International Jazz Festival zapsal do historie české jazzové scény.“

Na první ročník Philips International Jazz Festival se přišli podívat diváci všech věkových kategorií a každý měl možnost vybírat si z festivalového programu dle svého vlastního hudebního vkusu. Na festivalu bylo možné shlédnout řadu skvělých vystoupení jazzových mistrů ale také mladých teprve začínajících umělců. „Pozitivní ohlasy, které dostáváme, jsou pro nás velkým povzbuzením pro další rok. Velký dík patří nejen hudebníkům a divákům, ale také našim partnerům, za jejichž podpory festival vznikl a udělal první krok v budování svého jména,“ dodal Ruud Jona.

 
 
 
 

FOTOREPORTY

 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016