PARTYINFO

 

KURZOR:\ ALEX.DO (DE)

Datum konání:
18.10.2019 - pátek
Místo konání:
Brno - Fléda
DJs:
Main stage: Alex.Do (Dystopian, DE), Citty (Come In Records), Andrei (F i l t r .), hnát (Herna), Plast (Herna, Kosmospiel)
Second stage: Losko (Kosmospiel), Levi (Kosmospiel), Motch (Kosmospiel), Andels (Kosmospiel)
Info:
http://www.facebook.com...
Popis:

start: 22:00, vstup: předprodej: Hostel Eleven, Indies, SMSTicket.cz 160,- Kč

 
 
Nová techno klubovka Kurzor:\ uvede Alexe.Do

Bohatou tradici techno akcí na Flédě rozšíří už 18. října nová klubová noc. Kurzor:\ nabídne prostor aktuálním tvůrcům alternativně laděné části scény. Cílem události je mimo jiné propojení lokálních umělců s těmi ze zahraničí. Hlavním hostem premiérového dějství bude německý producent Alex.Do z labelu Dystopian. Line-up večera spojí zástupce místních kolektivů F i l t r ., Herna i téměř kompletního Kosmospielu.

 

Čerstvým přírůstkem programové nabídky Flédy je klubová noc s názvem Kurzor:\. Bude mít dva až čtyři díly ročně a návštěvníkům klubu nabídne aktuální tvrdší zvuk světové i tuzemské techno scény. Primární motivací akce je představit v Brně interprety, kteří se sice stále pohybují v rámci žánru v undergroundu, ale především směrem na západ už se těší vzrůstající oblibě. Kurzor:\ má rozhodně na co navazovat. V dramaturgii Flédy má techno dlouhodobě své pevné místo. Vzpomeňme na legendární klubové noci Elektra, živá vystoupení ze série Echoes, nebo další žánrové události, které brněnský kulturní prostor hostil v posledních 15 letech.

Alex Do
Úvodní díl Kurzoru:\ otevře špičkový německý techno producent Alex.Do z mezinárodně uznávaného labelu Dystopian. Toto hudební vydavatelství založil v roce 2012 věhlasný producent Mike Bierbach známý jako RØDHÅD. Právě on byl v počátcích kariéry Alex.Do velkou inspirací. Dystopian a jeho spřátelení producenti jako VRIL nebo Recondite se rychle zabydleli v legendárním techno klubu Berghain.

Sám Alex vyrůstal v Berlíně. Narodil se ve stejném roce, kdy padla Berlínská zeď, a právě specifické prostředí a společenská atmosféra, v níž dospíval, ovlivnily budoucí hudební tvorbu mladého tvůrce. "Mohl jsem celkem často navštěvovat Berghain a zažít tam spoustu nezapomenutelných vystoupení. Potkal jsem tam celou řadu producentů, kteří byli na stejné vlně jako já. Většina z nich jsou dnes mí přátelé z Dystopian," přibližuje Alex.Do své začátky serveru Fluxmusic.

Alex Grunewald
Z tuzemské techno scény se na prvním Kurzoru:\ představí pražský modular producent Citty se svým aktuálním live actem, Andrei ze stáje F i l t r ., Plast a hnát reprezentující dnes už kočovný techno klub Herna a téměř kompletní složení původně brněnského kolektivu Kosmospiel. Klubová noc Kurzor:\ je svým zaměřením jedinečná a dává vzniknout platformě, která bude hostit rozličná uskupení, jež na domácí scéně reflektují současnou produkci svého žánru v neobvyklé prostorové a audiovizuální úpravě prostředí klubu Fléda.

Ukázky:

Alex.Do – "Boiler Room Berlin"
Alex.Do – "Drenched"
Alex.Do – "Rising"
Alex.Do & Rødhåd – "160602"

SoundCloud
Facebook

FB event

foto: Franz Grunewald

 

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016