PARTYINFO

 

SZIGET FESTIVAL 2022

Datum konání:
10.08.2022 - 15.08.2022
Místo konání:
zahraničí
DJs:
Honey Dijon, John Talabot, Calvin Harris, Steve Aoki, Denis Sulta & Mella Dee, Nina Kraviz, Kölsch, Seth Troxler, Folamour, Bob Moses, Ben Klock, Denes Toth, Eelke Kleijn, Paula Temple, Patrice Baumel, Perc, Sasha, Shanti Celeste, Joris Voorn, Francois X, Gerd Janson
Live:
Arctic Monkeys, Dua Lipa, Justin Bieber, Rilès, Yung Lean, Ofenbach, Viagraboys, Tokimonsta, Tourist, Taahliah, Boston 168, Kings Of Leon, Tame Impala, Anne-Marie, Bastille, Lewis Capaldi, Stromae, Sam Fender, Rüfüs Du Sol, Alan Walker, Caribou, FKJ, Jungle, Jon Hopkins, Sigrid, Slowthai, Ronnie Flex & The Fam, Woodkid, Alice Merton, Alfie Templeman, Apashe, Badgyal, Badbadnotgood, Beabadoobee, Black Honey, Channel Tres, Clutc, Dirtyphonics, Echonomist, Etapp Kyle & Daria Kolosova, FKA.M4A, Fontaines D.C., Floating Points, Giant Rooks, Glowal, Hector Oaks & SPFDJS pres SPFOAKS, Holly Humberstone, Iceage, Imogen, Inhaler, Jade Bird, Kensington, Kid Francescoli, La Fleur, Lauren Sanderson, Lola Marsh, Matador, Mezerg, Meute, Milky Chance, Musemecimyd, Myd, Nicolas Lutz, NGHTMRE, Noga Erez, OR:LA, Princess Nokia, Roi Perez, Remi Wolf, Role Model, Sevdaliza, SNTS, SLV (IT), TSHA, Viperdiva, Willikens & Ivkovic, Yunglean, Yves Tumor & Its Band, Lenny, SYML (USA), cleopatrick (CAN), Shelter Boy (D), Nova Twins (UK), French79 (F)
Info:
http://szigetfestival.com...
Popis:

vstup: předprodej: https://szigetfestival.com/cz/vstupenky/

 
 
Sziget odstartoval prodej vstupenek na nový ročník Na festival Sziget zbývá pár posledních permanentek
Sziget festival hlásí kompletní line-up

Sziget, největší festival ve střední Evropě, zveřejnil poslední jména a scény pro letošní ročník. Mezi řadou žánrově zaměřených položek programu vyčnívá na rap a hip-hop zaměřená dropYard stage. Na ní se představí český rapper a zakladatel labelu TyNikdy Idea a slovenská rapová hvězda Pil C. Nově oznámený program skvěle doplňuje line-up hlavních pódií, na nichž se objeví hlavní hvězdy Arctic Monkeys, Dua Lipa, Justin Bieber, Calvin Harris, Kings of Leon nebo Tame Impala. Do pátku 17.6. mají fanoušci poslední šanci pořídit vstupenky za nižší cenu, poté půjde do prodeje poslední dražší vlna vstupenek.

 

Úplně novou položkou programu je dropYard stage, na které se představí i hvězdy česko/slovenské rapové scény Idea a Pil C. Ideova poslední producentská deska "O beatech a lidech" i rapové "Tempo" se staly velkým hitem. "Na Szigetu jsem zatím nebyl, ale už se na něj opravdu těším, zvláště pak na vystoupení BadBadNotGood," říká Idea a dodává, že jej během koncertu bude doprovázet česká DJská špička DJ AKA. Ze sousedního Slovenska přijede na dropYard předvést svou show slovenský rapper Pil C, který svým posledním albem "Odsúdení na úspech" zatím nejintenzivněji pouští fanoušky pod kůži a reflektuje poslední dva roky svého života. Návštěvníci se mohou těšit také na vystoupení dvou talentovaných českých tanečníků Mr. Kriss & Marson. Na dropYard stage budu hrát také Kneecap (IRL), Ulfur Ulfur (ISL), Audio88 & Yassin (D), Luidji (F) a řada dalších.

Sziget


Kompletní program Szigetu čítá téměř 400 položek a nabízí týden plný hudby, divadla, performance, tance a dalších zážitků. Závěrečné oznamování odhalilo program na menších žánrových pódiích, na kterých budou moci návštěvníci objevovat to nejlepší napříč celým hudebním světem. Global Music Village představí to nejzajímavější ze světové global music, fusion stylů a elektroniky, jako jsou například Arat Kilo feat. Mamani Këita & Mike Ladd (F-Mali-US), Sofiane Saidi (F-ALG), VOŁOSI (PL), Amsterdam Klezmer Band (NL), Minyo Crusaders (J). Hned u vchodu do areálu bude Lightstage lákat na nastupující evropské indie umělce a Musicbox nabídne unikátní mix kytarové hudby z Evropy i zámoří.

Sziget


Nehudební program, v jehož středu stojí nezaměnitelný Cirque de Sziget a dynamický Theatre-and-Dance Field, se rozrůstá o další scény pro současné umění. Za pozornost bude jistě stát scéna Magic Mirror, na níž budou moci návštěvníci Szigetu najít to nejzajímavější mezi aktuálními trendy, směry a uměleckými postupy v performativním umění od divadla po drag shows.

Sziget


Sziget je známý obrovskou žánrovou pestrostí, kromě velkých hvězd, které se představí na hlavním pódiu, Sziget již dříve oznámil kompletní seznam jmen pro scény zaměřené na taneční hudbu. V Samsung Colosseu a TicketSwap Aréně zahrají např. Alan Walker nebo Steve Aoki a desítky dalších. Mezi nedávno oznámené patří také program Europe stage, na níž vystupují zajímaví umělci, kteří míří na vrchol hudebních žebříčků. Mezi řadou talentů se objeví také česká zpěvačka Lenny, která vystoupí v pátek 12.8. Populární hudebnice na začátku června vydala singl "Live. Laugh. Cry", který předznamenává novou, v pořadí třetí, desku a který fanoušci určitě uslyší i živě.

Sziget


O Szigetu:

Festival Sziget každý rok vítá stovky tisíc návštěvníků a jeho cílem je přivézt během šesti dní ta největší hudební jména z nejrůznějších žánrů! Sziget však není jen o hudebních zážitcích: Je o lásce, umění a svobodě ve všech možných formách! Je to hudební a kulturní festival, který návštěvníkům nabízí jedinečné léto plné koncertů, uměleckých programů, představení, besed a mnoho dalšího. Protože Sziget v maďarštině znamená "ostrov", samotný festival Sziget se nachází na nádherném ostrově Óbuda v srdci maďarské Budapešti. Leží v blízkosti centra města a dává návštěvníkům festivalu možnost prozkoumat Budapešť kdykoli během návštěvy Szigetu. Život na festivalu nezastavuje. Koncerty a hudební vystoupení běží každý den od časného odpoledne a trvají až do úsvitu. Sziget si však můžete užít i jinak než na koncertě. Ať už navštívíte některou z besed a přednášek, zhlédnete některé z divadelních představení, nebo se rozhodnete si zasportovat, či jen odpočinout na pláži, vyžití na Szigetu najdete vždy.

Sziget se vrací 10. - 15. srpna 2022. Další podrobnosti o Szigetu najdete na szigetfestival.com/cz.

 
Na Sziget míří další čeští umělci Sziget představil line-up Colosseum stage Sziget Festival oznámil další hvězdy pro tento ročník Festival Sziget představil první tři headlinery Mimořádný předprodej vstupenek na Sziget již brzy

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016