PARTYINFO

 

FRENCH 79

Datum konání:
05.02.2022 - sobota
Místo konání:
Praha - Café V lese
Live:
French 79
Info:
http://www.facebook.com...
Popis:

start: 20:00, vstup: předprodej GoOut.cz a Ticketmaster: 390,- Kč + poplatky

 
 
French 79 přijede s albem "Joshua"

Když se v roce 2014 objevil producent French 79 na francouzské elektronické scéně, způsobil nečekaně velký rozruch. Jeho průlomový singl "Between the Buttons" z prvního EP "Angel" představil jeho talent v plné kráse. Uvolněný přístup k syntezátorům, discu a živé elektronice připodobňovali novináři k posledním deskám Justice a French 79 se tak rychle ocitl v roli jedné z největších nadějí francouzské elektronické scény. Statut ambasadora marseillské elektroniky si spolu s Kidem Francescolim nebo Nasserem drží dodnes. Vstupenky jsou v prodeji na webu www.fource.cz a v sítích GoOut a Ticketmaster.

 

Do Prahy přijede French 79 představit své druhé album "Joshua", na kterém se noří do svého dospívání a otevírá schránku plnou VHS kazet s filmy nahranými přímo z televize i hudbou nahranou na pásky rovnou z rádiového vysílání. Během jejich pořizování si French 79 uvědomil, jak důležitou roli pro něj hudba v životě má.


"Tohle období dětství mě formovalo a rozhodlo, kam se dál ve svém životě vydám. Možnost tvořit nové světy a odpoutat se od reality mě úplně pohltila, na téhle desce jsem chtěl vzdát poctu tomuto období." Mezi své vzory řadí i německé Kraftwerk anebo Tangerine Dream, ale i estetiku filmu Blade Runner či hudbu, která doprovázela dokumentární cestopisy legendárního Jeana-Jacquese Cousteaua.

FB event

 

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016