PARTYINFO

 

MY KIND OF SUMMER: THIEVERY CORPORATION

Datum konání:
07.07.2022 - čtvrtek
Místo konání:
Praha - Žluté Lázně
Live:
Thievery Corporation
Info:
http://www.facebook.com...
Popis:

start: 20:00, vstup: předprodej Fource.cz: 820,- Kč + poplatky 

 
 
Thievery Corporation se představí v Praze

Od zásadního elektronického debutu "Sounds from the Thievery Hi-Fi" uplynulo dvacet pět let, ale hudba Thievery Corporation je dnes snad ještě aktuálnější než kdy předtím. Pro duo hudebníků a producentů Roba Garzy a Erica Hiltona bylo vždy důležité držet se zásad DIY inkluzivního nahrávání, které přibližovalo okrajové hudební žánry mainstreamu. Thievery Corporation vystoupí 7. července 2022 v pražských Žlutých lázních v rámci série koncertů My Kind of Summer. Vstupenky za 820,- Kč budou v prodeji od 22. března v 11:00. Členové klubu Fource Friends mohou využít předprodeje na stránkách Fource o den dříve.

 

Rob a Eric se potkali na washingtonské punkové scéně, jejich láska k brazilské hudbě a acid jazzu je přivedla k elektronické lounge-friendly hudbě, ve které dokázali spojovat všechny své oblíbené vlivy přes trip-hop, reggae nebo dub. Stali se tak jednou z nejinspirativnějších kapel, z níž dodnes čerpá řada dalších hudebníků. V nulté dekádě jejich zvuk expandoval a přibral vokály a živé nástroje. Největší úspěch zažili v roce 2000 spolu s deskou ovlivněnou bossa novou a soulem "Mirror Conspiracy". Na následné "The Richest Man in Babylon" (2002) zase začali být hlasitě političtí, když se vymezili proti tehdejším válkám a přiznaně oslavovali všechny světové kultury. 




Thievery Corporation vždy vydávali pod svým vlastním labelem, dostali tak svobodu a možnost udržet si svůj badatelský přístup k vlastní tvorbě, který si hlídají dodnes: "Za těch 25 let v hudbě jsme nic nenechali nedokončené. Pochopitelně jsme do naší tvorby zatím nemohli vměstnat všechny oblíbené vlivy, proto se těšíme na to všechno, co nás ještě čeká." 

FB event

 

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016