PARTYINFO

 

LUNCHMEAT X MEETFACTORY PRESENT TIM HECKER LIVE, DASH, FREDDIE HUDSON & NEVER SOL LIVE

Datum konání:
14.04.2023 - pátek
Místo konání:
Praha - Meet Factory
DJs:
Dash
Live:
Tim Hecker, Freddie Hudson & Never Sol
Info:
http://www.meetfactory.cz
Popis:

start: 20:00, vstup: předprodej MeetFactory & GoOut: 490,- Kč, na místě 590,- Kč

 
 
Lunchmeat a MeetFactory po deseti letech pojí síly

Lunchmeat a MeetFactory po deseti letech spojí síly a společně představí "No Highs", nový projekt kanadského zvukového inovátora Tima Heckera. Heckerova nová deska je protipólem k záplavě falešně pozitivního korporátního ambientu, dezorientující nahrávkou protkanou syrovým noisem, pohlcujícími drony a rozechvělými zvukovými plochami. "No Highs" vychází 7. dubna na chicagském labelu kranky a Hecker ji živě v MeetFactory představí o týden později, v pátek 14. dubna.

 

V odkazu na motivy Heckerova nového alba přenese tým Lunchmeat Studia prostory smíchovské továrny do divoké kanadské přírody s využitím imerzní scénografie. "Návrat do MeetFactory po 10 letech je pro nás emotivní. Pořádali jsme tu první ročníky Lunchmeat Festivalu nebo taky Education Parties. Tehdy jsme vůbec neměli tušení, jestli si tyhle projekty najdou na tuzemské scéně publikum a pak sem na workshop dorazilo přes 250 lidí," vzpomíná Jakub Pešek, ředitel Lunchmeat Festivalu. "Část party tu pracovala jako scénografové nebo light designéři, takže máme s prostorem bohaté zkušenosti, které plánujeme na kolaborativním eventu s Timem Heckerem naplno uplatnit."

Tim Hecker

Večer zahájí Freddie Hudson, který stojí za nově vzniklou platformou Reach, pravidelně vysílá pořad PAIJATA na londýnském Netil Radiu a spolupracuje s Lunchmeat Festivalem i projekty Noise.Kitchen a SODAA. Ve své hudební i publicistické tvorbě se zabývá emocionální rozmanitostí, manifestací ambientu a paralelními proudy současné klubové hudby. Nový live set, jehož základní stavební kámen tvoří živá improvizace s modulárními syntezátory, představí Sára Vondrášková alias Never Sol. Melancholické skladby a snové melodie obestírá nekonečným reverbem spolu s pronikavými, přesto křehkými vokály. Tvorba Never Sol se vyznačuje silnou vazbou na klasické skladatelství, spletitým střídáním akordů a zvukovými experimenty.

Never Sol

Noc uzavře svou hypnotickou selekcí pražská DJka Dash. Ve svých setech čerpá inspiraci ze sebe-objevných cest do pralesů v Jižní Americe, kombinuje v nich šamanské prvky s technem, minimalem a ambientem.


foto: Jenia Filatova, Emily Berl

 

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016