PARTYINFO

 

CRAVE: MEMPHIS LK + KIKELOMO + DALŠÍ

Datum konání:
22.04.2023 - sobota
Místo konání:
Praha - Bike Jesus
DJs:
Memphis LK, Kikelomo, zey, litterbin
Live:
Kitana, BoLs/sLoB
Info:
http://www.facebook.com...
Popis:

start: 21:30, vstup: předprodej GoOut.net: 375,- Kč

 
 
Párty crave se navrací s jarní edicí

crave si odbyl svou premiéru v loňském září, kdy na třech scénách klubu Fuchs 2 a Bike Jesus představil originální koncept kombinující live acts a DJs z domácí i zahraniční scény v hravé dramaturgii přesahující obvyklé hranice a žánry s důrazem na silné zastoupení žen a LGBT komunity. crave neklade limity, nenastavuje hranice a v sobotu 22. dubna se vrací se spring edition, na které se poprvé v ČR představí australská hudebnice Memphis LK nebo londýnská DJka Kikelomo. Vystoupí také BoLs/sLoB, rakouská rapperka Kitana, litterbin nebo zey.

 

Jarní edice crave pokračuje v nastavené dramaturgii, kombinující živá vystoupení s DJ sety v širokém poli mezi elektronikou a urban music. Headlinerkami dubnového crave budou australská hudebnice Memphis LK a londýnská, v Berlíně žijící DJka Kikelomo.

Memphis LK


Memphis LK
je teprve dvacetiletá zpěvačka, producentka a DJka, která uhranula tiktok svou kombinací popových melodií a rave zvuku inspirovaného detroitským technem, chicagským housem a britským UK garage. Po několika singlech vydala v lednu očekávané EP "Too Much Fun" a v rámci akce crave se uskuteční její první vystoupení v ČR a jedno z prvních v Evropě vůbec.

Kikelomo


Kikelomo
je v Londýně narozená, v Berlíně žijící DJka, moderátorka, producentka a kurátorka. Její eklektický zvuk je důsledkem mnoha vlivů, včetně rodného Londýna a nigerijských kořenů. Výsledkem jsou energetické sety, nabité vším od techna, house, garage, bassline, jungle až po elektro a hip hop. A právě tenhle zvuk dostal Kikelomo nejen do berlínského Berghainu, ale i do londýnského Boiler Roomu nebo na Fusion Festival. Nově se stala rezidentkou slavného rádia Rinse FM.

crave


O live vystoupení se postará rakouská rapperka Kitana s bosenskými kořeny. "Between Balkan folk and Aggro Berlin" glosuje mladou hudebnici německý festival splash!, kde letos mimo jiné vystoupí. Chytlavé popové refrény doplňují trapové aranže, autotune a texty na dřeň, které odráží Kitaniny životní epizody.

BoLs/sLoB
aka Matěj Dvořák je druhým live actem jarního cravu a do Bike Jesus na svou typicky eklektickou show přizve i hosty, hudebnici Terru a producenta Davida Lindovského, kteří v rámci BoLs/sLoB Portal Discovery live setu odpremiérují společné tracky.

crave také přizve DJs z české scény. Své sety představí eklektičtí zey a litterbin, který na prvním crave vystoupil s Miss Petty.

crave


Za crave stojí nový ženský kolektiv, jehož členky ale nejsou na hudební scéně neznámé. crave tvoří Barbora Šubrtová, která byla dlouholetou dramaturgyní festivalů United Islands a Metronome, Nela Mikošková, která také působila v United Islands a je bookerkou mladých domácích indie umělců a Eliška Pírková, která působí v Mladí Ladí Jazz. Společně k tomu říkají: "crave je manifest našich společných hodnot, postojů a toho, jak vnímáme současný svět a "club music behavior". Jelikož hudba je médium, ke kterému máme nejblíže, a kde se zároveň snoubí naše profesní dovednosti, hudební event je přirozené vyústění těchto hledisek. crave je objevování nového, ochutnávání chlebíčků, které chceme servírovat, a které pro nás všechny dohromady vytváří atmosféru, jež nám na současné scéně chybí.“

Pro další info sledujte crave na instagramu a na facebooku nebo na www.cravecrave.cz


Interpreti - medailonky (řazeno od headlinerů):

Memphis LK

Spojila svou lásku k popu s undergroundovými tanečními vlivy z konce devadesátých let a přelomu milénia a vytvořila osobitý futuristický zvuk. Memphis je přirozený talent a veškerá tvorba, ze které je cítit silná DIY estetika, stejně jako psaní, produkování a nahrávání veškeré její hudby, pocházely z její australské ložnice. Za velmi krátkou dobu si získala ohromnou odezvu na sociálních sítích, kde ji sledují už statisíce fanoušků na tiktoku a Instagramu. Během chvíle stihla nejen supportovat Tove Lo nebo Haydena Jamese na jejich australské tour, ale i získat nominaci v kategorii Best DJ v rámci australských Victoria Music Awards nebo odehrát jeden z nejoriginálnějších setů berlínského HÖR studia. 

https://www.youtube.com/watch?v=SzSM6V6AVcI

https://www.instagram.com/memphislk/


Kikelomo

Kikelomo je v Londýně narozená, v Berlíně žijící DJka, moderátorka, producentka a kurátorka. Moderuje svůj vlastní rozhlasový pořad Pass The Aux na Cashmere Radio, představující to nejlepší z britské a undergroundové klubové hudby ovlivněné UK. Byla také členkou kolektivu No Shade, série klubových nocí a DJ tréninkového programu pro femme, trans a nebinární DJs. Její eklektický zvuk je důsledkem mnoha vlivů, včetně rodného Londýna a nigerijských kořenů. Výsledkem jsou energetické sety nabité vším od techna, house, garage, bassline, jungle, elektro, hip hop a další. A právě tenhle zvuk dostal Kikelomo nejen do berlínského Berghainu, ale i do londýnského Boiler Roomu nebo na Fusion Festival. 

https://www.instagram.com/_kikelomo_/

https://www.youtube.com/watch?v=1s-daBkdeBw


Kitana

Kitana je protikladem influencerů a hipsterů nové vlny rapu. Řádek po řádku prostřednictvím obratného punchline rapu na moderních beatech sundává masku. Při poslechu písní čtyřiadvacetileté Vídeňanky s balkánskými kořeny je rychle jasné, že si dala záležet. Na rozdíl od Ameriky představuje kategorii umělců, která se v německém rapu vyskytuje jen zřídka. Flow, melodie a styl jsou aktuální, lyrická úroveň může konkurovat klasickým MCs a uhranout starým hiphopovým hlavám.
 
https://www.instagram.com/kitanaoriginal/

https://www.youtube.com/watch?v=ClgZ5GJp0-c

 
BoLs/sLoB

BoLs/sLoB je autorský projekt dvaadvacetiletého Matěje Dvořáka. Ten je zároveň autorem, producentem a interpretem své elektronické tvorby inspirované britskou postklubovou scénou, PCmusic, rapem a moderním popem. Dokonale vystihuje zvuky současné experimentální elektroniky s nádechem hyper popu. Autentický náboj originálního žánrového mixu dělá z BoLs/sLoB jednoho z nejtalentovanějších osobností české elektronické scény.

https://bols.bandcamp.com/

https://www.instagram.com/bolsslob/


litterbin

litterbin aka Jonáš Klos je multižánrový producent, DJ, zvukový nadšenec a součást kolektivu Future Jiskří. Ve své tvorbě propojuje maximalistický zvuk kolektivu PC Music s lehce kýčovitým přístupem midwest emo kapel nebo indie písničkářů a nostalgickým nádechem devadesátkové elektroniky labelu Warp.

https://www.instagram.com/litterbin/

https://soundcloud.com/litterbin


zey

zey jsou pražská*ý DJ aktuálně žijící ve Vídni. Skrze svou tvorbu se snaží primárně osvobozovat - sebe i ostatní. Je součástí queer feministické digitální platformy add zine a členem/členkou kolektivu Trigger. Míchá nejrůznější africké klubové rytmy a experimentuje i se styly jako hip hop, punk, nebo vogue music.

https://soundcloud.com/djzey

https://www.youtube.com/watch?v=5e3Vhx_Yvxg

 

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016