PARTYINFO

 

FRENCH 79 (FR)

Datum konání:
07.10.2023 - sobota
Místo konání:
Praha - Meet Factory
Live:
French 79 (FR)
Info:
http://www.facebook.com...
Popis:

start: 21:00, vstup: předprodej od 31.3.: www.fource.cz, GoOut a Ticketmaster

 
 
French 79 představí naživo nové album "Teenagers"

Mezi jeho vzory patří Daft Punk, Jean-Michel Jarre nebo Air, dnes už ale French 79 sám patří k nejinspirativnějším producentům na scéně. A jeho vyladěné živé sety jsou toho jasným důkazem. Po loňském vyprodaném koncertě v klubu Fuchs2 se marseillský producent vrací do Prahy. Chystanou desku "Teenagers" představí v MeetFactory už 7. října 2023. Vstupenky za 490,- Kč budou v prodeji od 31. března na www.fource.cz a v sítích GoOut a Ticketmaster. Pro registrované fanoušky Fource Friends bude spuštěn předprodej na stránkách www.fource.cz o den dříve.

 

Na francouzské elektronické scéně patří French 79 k nejvýraznějším jménům už od vydání svého debutu "Olympic" (2016). Uvolněný přístup k syntezátorům, discu a živé elektronice připodobňovali novináři k posledním deskám Justice nebo Air. Od průlomového singlu "Between the Buttons" nepřestal French 79 zkoumat možnosti elektronické hudby a nekonečné hudební vesmíry. Mezi jeho spolupracovníky patří Kid Francescoli anebo techno producent NTO. Mezi své splněné sny řadí kromě vyprodaných koncertů i účast na remixovém albu kultovního soundtracku k filmu Drive.


"Jestliže se mé první desky věnovaly dětství, tak snad nikoho nepřekvapí, že se třetí album jmenuje "Teenagers". Vracím se tak do svého formativního období, kdy jsem objevil kouzlo psychedelické syntetické hudby. Díky ní jsem dokázal utéct od všednosti a najít sám sebe. Měl jsem pocit, že mám vše před sebou a že budu žít navždy," uvozuje Simon Henner své album.




Jak zní dospívání ve francouzském Marseille, se dozvíme už 5. května, kdy album koprodukované Damienem Quintardem (spolupracovníkem Briana Ena, Justice nebo Sade) vychází. Singly "Burning Legend" a "Life Is Like" napovídají, že se bude jednat o zasněný rave plný romantického vzpomínání. 

FB event

 

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016