RECENZE

 

Novinky u Solstice records

Rai a Bo.Dan. To je momentálně nejpilnější dvojice české progressive-houseové scény. Na jejich vlastním labelu Solstice Records už vyšla řada povedených tracků, které sklízejí v zahraničí úspěchy. Do zástupu k ní se nedávno přidaly dvě nové skladby Lets Dance a Liquid.

 

Narazit na tracky ze Solstice Records, které má dosud všechny na svědomí Rai není v poslední době až tak moc velkým problémem. Za pár drobných si je můžete zakoupit na digital serverech DJdownload.com, ChemicalRecords.co.uk, 3BeatDigital.com anebo Beatport.com, kde jich je k dispozici nejvíce, už osmnáct. O čtyřech z nich si můžete přečíst v červencové recenzi zde. Dnes vám přináším recenzi dvou nových skladeb, z nichž ta s názvem Liquid už stihla dosáhnout šestého místa v žebříčku serveru Beatport.

Hledáte skladbu, která v sobě ukrývá spousty zajímavých prvků a zvuků a přitom je zábavná a k tanci více než vhodná? Pak nemusíte furt donekonečna procházet obsáhlé katalogy zahraničních labelů. Stačí se podívat do seznamu českého labelu Solstice a vybrat si třeba horkou novinku Let´s Dance. V pohodovém progresivním beatu, opřeném o acidovou basovou linku s tribalovými bubínky, se najde rozhodně místo pro nevšední zvukové hrátky. Nejde ani tak o souvislou melodii jako spíše o melodické střípky vybublávající na povrch, které se vzápětí zase ponoří do hloubky této skladby. Raiovy sety, nejen v Roxy, jsou takovýchto hudebních skvostů plné a Let´s Dance je o to krásnější, že je naše. Sedmi a půl minutová taneční pecka vám určitě zpříjemní taneční choutky kdekoliv a kdykoliv.

O něco starší skladba, která už stačila sklidit úspěchy mezi DJi, je track Liquid. Na první pohled je temnější a přemýšlivější, přesto je velmi průzračná. Všechny zvuky mají v této skladbě své pevné místo a ani na chvíli z něho nevybočí. Tepavý beat doplňují melodické klávesy a tu a tam skladbou probublá efektní ohňostroj zvuků, které se ale vzápětí ztrácí pod hloubku jemné basové linky. Určitě dobrá volba, vyberete-li si tuto skladbu do vaší domácí diskografie. Obzvlášť jestli dáváte přednost ultra čistým progresivní skladbám, kde méně znamená více a při kterých zažijete orgasmus aniž byste se museli nějak více zadýchávat.

Rai opět ukázal co v něm je a kdyby se do významového slovníku českých slov hledal popis pro slovo kvalita, určitě by sám nejlépe věděl, jak ho vyjádřit.

Nejen výše zmíněné tracky, ale i spoustu dalších ze Solstice Records si můžete zakoupit a stáhnout zde:
www.djdownload.com
www.chemicalrecords.com (zde naleznete i ukázky zdrama)
www.beatport.com
www.3beatdigital.com


 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016