RECENZE

 

Hudební recenze: Yarda - Tan(z)te.EP

Slovenská značka Label From Bratislava působí na scéně od roku 2005 a doposud vyprodukovala pět vinylů. Vesměs jde o minimal, sem tam okořeněný technem či housem. Její aktuální počin hodnotí DJka Nika 77.

 

Poslední počin v podobě EP s názvem Tan(z)te má na triku jistý Yarda. Žádného Yarouše co dělá minimal ale neznám, tak jsem začala pátrat. Moje detektivní cesta skončila rychle a opět v Japonsku.Tam se za maskou Yardy neskývá nikdo jiný, než  známá firma Takaaki Itoh. Možná právě díky svému členství ve Standa bookingu  se rozhodl takto stylově změnit na čas své jméno.

Deska obsahuje klasicky čtyři tracky. První je hawaiský pohřeb, v originále Hawaiian Funeral. Zvukově jde o klasický, hladce plynoucí minimal, postavený na rovném beatu a krátkých samplech. Výrazné jsou zvuky perkusí, které dodávají tracku lehce naturální nádech. Krom toho se tu žádných výtržností nedočkáme.
Druhý track už od prvních tónů hlásí výrazné oživení. Weekend Train je hodně veselý house minimálek, opět postavený na rovném beatu. Na nic nečeká a od začátku na vás hrne melodické zvuky a tóny, jež dohromady tvoří hodně povedenou skladbu. Na letní houseovačku úplně ideální.

Pokud desku neposloucháte na něčem jako je třeba tohle a chcete slyšet druhou stranu, budete ji muset otočit. Strana B pokračuje v nastaveném tempu a náladě. První věc se jmenuje A Place In The Sun a je remixem neznámého originálu. Ten spáchal Yardy komplic Loktibrada, též přezdívaný Standa - jak jinak, než čestný člen Standa bookingu. Výrazný melodický motiv doprovází prostorově efektované zvuky na tentokrát spíše techno spodku. Skladba zní jemně a přitom rázně. Je zábavná, ale ne hloupá. Hodit se bude nejen minimal DJům.
Poslední je tu Wanna Be Confused. Zvukově se vrací k prvnímu tracku. Je podstatně syrovější a jednotvárnější, než dvě předešlé veselice. Opět žádné velké změny či kudrliny. Jak track začal, tak i skončí. Je to dobrý DJský materiál, ale chce to rychle mixovat.

Celkově je Tan(z)te.EP velmi dobrá deska s precizním současným zvukem, jak se na Label From Bratislava sluší a patří.

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016