RECENZE

 

Recenze nového alba Scana X

Miro Hýl (kdo pozná, který z předních český techno DJs se pod tímto pseudonymem skrývá?) nám zrecenzoval poslední počin francouzského techno pionýra Stephana Dri alias Scana X. Album How to make the unpredictable necessary se mě osobně líbí moc, Mirovi už o trochu méně :)

 
Scan X - How to make the unpredictable necessary
Scan X - How to make the unpredictable necessary

Po dlouhé producentské dovolené spatřuje světlo světa nové album jednoho z pilířů F comunication Scana X neboli Stéphane Dri pod názvem How to make the unpredictable necessary. Dostal jsem k recenzi jeho vinylovou verzi, která čítá o tři tracky míň než verze na CD - mohu tedy posuzovat pouze tuto verzi.

Pokud jde o materiál samotný, nejedná se o nic nového ve Scanově tvorbě. Ba naopak, poslechnete-li si některé jeho starší skladby, ihned poznáte, že jde o jednoho a téhož autora. Aranže skladeb, zvuky i rymika se za dobu jeho hudebního nicnedělání nikam neposunula, nenabízí nic nového. Neznamená to však, že jde o špatné album. Posluchačům neznalým jeho dřívějších počinů může docela jistě přinést dobrý hudební zážitek. Mě však ne.

Poslech či koupi alba doporučuji všem, kteří mají rádi jednodušší, předvídatelný taneční materiál postavený na jednoduché rytmice, ostrých hajtkách a melodiích lehce disharmonických. Nedoporučuji nikomu, kdo by měl pocit, že v tomto případě docela určitě objeví něco nového.

Miro Hýl

Doporučené linky:

http://www.fcom.fr/
http://www.fcomshop.com/
http://www.scanx.net/
 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016