ROZHOVOR

 

HOT X: "Mou misí je vybudování dobré reputace pro maďarskou elektronickou scénu..."

Klubu Touster se daří a pozvání tak přijímají další a další zvučná jména, zástupci mnoha stylových škatulek! Po obrovském úspěchu se Space DJz se tento malý klub začíná stále více angažovat v dovozu zahraničních hvězd a jednou z nich bude v květnu i maďarská technostar - DJ HOT X. Pokud o tomto pánovi nemáte sebemenší potuchy, zkuste se podívat, co mi na sebe u krátké zpovědi dokázal říci...

 

Ahoj Tibore, jak se máš a na čem zrovna teď pracuješ?

Ahoj, mám se dobře, díky, ale jsem malinko unavený, jelikož máme za sebou mejdan s názvem Hyperspace, který se konal 14. dubna v Budapešti s takovými Dji, jakými jsou například Sven Väth, The Advent, Alan Fitzpatrick a já se teď snažím zotavit z toho všeho. Stejně je ale ten objem práce stále stejný, tak jako byl předtím, takže v současné chvíli pracuji na popracovních záležitostech týkajících se Hyperspace.

Minulý rok jsem byl na Telekom Bónusz Festivalu v Budapešti a je to parádní indoor festival... Jaký máš ty osobně pocit ze současné maďarské taneční scény?

Bónusz Festival organizuje má společnost Deadcode Production! Samozřejmě je velmi potěšující, kolik lidí se účastní našeho festivalu a je také velmi příjemné, kolik lidí k nám přichází z různých zemí, jako jsou Česká republika, Rakousko, Slovensko, Slovinsko a Srbsko, a to jsem jich vyjmenoval jen pár. Nicméně se maďarská scéna neskládá jen z velkých festivalů a úspěšných mejdanů. Moje pocity z maďarské taneční scény jsou velmi rozpolcené, je zde totiž spousta lidí, kteří pořádají akce, i když by neměli, a tím ji vlastně poškozují. Cítím, že mou misí je toto změnit a vybudovat dobrou reputaci pro maďarskou elektronickou scénu pomocí našich akcí a performancí.

HOT X

Je něco, co bys chtěl jako DJ ve svém životě změnit?

Myslím si, že každý má mnoho věcí, které by chtěl změnit, ale já si v současné chvíli nemohu vzpomenout na žádnou... :)

Slyšel jsi někdy o nějakém DJi z České republiky? Znáš někoho?

Samozřejmě znám, s některými jsem hrál i na našich akcích, jako třeba s Luccou nebo s DJem Agentem a také jsem hrál jednou s LaDiDou na akci Biosphere ve Vídni...

Máš nějaké sny? Sny jako DJ a sny jako obyčejný člověk?

Pokud se zamyslím, tak většina mých snů se proměnila ve skutečnost právě na taneční scéně, ať už prací promotéra či jako DJe. Mezinárodní scéna je ale něco jiného... Skutečná producentská práce je proto velmi potřebná, ale já bohužel nemám tolik času, jelikož pracuji na svých akcích a celé organizaci. V normálním životě je mým velkým snem, abych měl, až budu jednou v důchodu, vlastní krásnou loď.

HOT X

Jak vzpomínáš na své DJské začátky?

Tak to už je hodně dávno, nějak kolem roku 1997. Tehdy jsem hrával jako DJ v malých klubech a tak jako většina jsem byl jen hostem. No a právě tehdy bylo potřeba techno DJe pro naše akce, ale nikdo v Maďarsku nebyl v těch dobách k mání. No a tak jsem to zkusil sám a to byl vlastně můj začátek. :)

Jaký máš názor na moderní technologie typu Traktor, FinalScratch...

Já považuji elektronickou hudbu jako neustále se vyvíjející formu umění, která nemůže existovat a neexistuje bez těchto technických vymožeností. Tyto technické součásti dělají celou moderní elektronickou hudbu progresivnější a dělají ji mnohem zajímavější. Myslím si, že je to nevyhnutelné, ale na druhou stranu, každý z nás si může vybrat sám, zvolit si svou cestu, zda-li bude tato zařízeni používat, či nikoliv...

HOT X

Čemu se rád věnuješ, mimo muziku, ve svém volném čase?

Miluji cestování a plavbu lodí v létě po Dunaji. Také si mohu na loď přesunout svou kancelář a mohu pracovat odtud. Organizuji z ní také mnoho našich letních a zimních akcí.

Jako Maďar máš dozajista rád pálivé jídlo, že? Umíš vařit?

Jasně, umím a velmi rád vařím, ovšem mnohem více preferuji, když dobrý kuchař vaří pro mě. :) Jsem také velký fanda sushi, ale mám rád i ostrá indická jídla a celkově kuchyň spojenou se Srí Lankou. Maďarská jídla jsou pro mne velmi tučná, ale už i zde je hodně inovátorů v gastronomii a vy tak můžete zkusit skutečně dobré výtvory - hlavně tedy v Budapešti...

Co ty a ženy?

Co tím jako myslíš? Jestli jsem jako měl někdy víc žen? No jasně, že měl! :)

Vyjmenuj pět věcí, bez kterých si nedovedeš představit svůj život. Hmmm, to je dost těžká otázka... Mělo by to být něco nenahraditelného, takže pravděpodobně bez svobody, přátel a také dobrého zdraví, tudíž můžu zůstat u těchto tří věcí. :)

Díky moc za rozhovor!

To já děkuju, byl to fajn pokec...

Ptal se čéša v dubnu 2012.

foto: archiv

Maďarský DJ a producent HOT X se představí 5. května na dalším vydání párty Techno Animals v klubu Touster! 

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016