ROZHOVOR

 

Willers Brothers: "The Egg je neustále v pohybu..."

Blíží se to blíží, a za chvilku už je tu máme! Koho? Hned šest britských DJs, kteří se spolu sejdou na jednom místě a předvedou, co na Ostrovech právě frčí a co jim dělá momentálně radost. V hlavní roli Willers Brothers, kteří Prahu už dobře znají, G. Walker a spousta dalších. Ještě předtím, než se tak stane, jsme si právě tyto tři maličko proklepli. Teď už víme, co nového v klubu The Egg, s kým aktuálně spolupracují, koho se vyplatí sledovat, a až budete v Londýně, kam přesně se vydat a proč... Hezké čtení!

 

Nepamatuju si přesně, kdy jste hráli v Praze naposled, ale tuším, že to bylo někdy na konci roku 2015... Co zásadního se od té doby událo?

Je toho opravdu hodně, ale za opravdový úspěch považujeme hraní v klubech Tresor, Watergate a Space. A pak vydání tracků na labelech Decay a Beste Freunde.

Co je nového ve vašem rezidentním klubu The Egg v Londýně?

Hlavní změna proběhla v prostoru Garden, což je část klubu, která dřív sloužila jako chill out zóna, ale loni byla přestavěna na hlavní stage. The Egg je neustále v pohybu, pořád se něco zlepšuje, předělává a vymýšlí. Až budete v Londýně, určitě se přijďte podívat!

Willers Brothers

V klubu The Egg jste předskakovali mnoha hvězdám. Kdo byl váš favorit? Jak po DJské, tak po osobní stránce...

Určitě se shodneme, že nejlepší byla Cinthie. Skvělá DJka i člověk. S tou druhou charakteristikou se v naší branži často nesetkáš a my jsme se od našeho prvního setkání stali opravdu dobrými přáteli...

Na začátku jste se zmínili o hraní v klubu Space. Na jaké párty to bylo?

Hráli jsme na "Carl Cox Revolution". Jak asi víš, je to skvělý klub, navíc loni byla v tomto ikonickém místě poslední možnost hrát...




Vydali jste hodně tracků na labelech jako Yoruba, Decay, Beste Freunde. "Mind Craft Glasses", který vyšel u My Favourite Freaks, se stal komerčně nejúspěšnějším trackem tohoto labelu a našel si cestu do playlistů spousty DJs. Marco Carola hrál track na akci Timewarp Mannheim. Napadlo vás, že se track může dostat tak daleko?


Popravdě jsme tenhle track před pár roky téměř odepsali, ale věřili jsme, že si své posluchače najde. Má totiž zvuk, který je dost vzdálený stylu tracků, které děláme teď. Marco Carola nás inspiroval ještě před tím, než jsme vůbec začali hrát, takže jsme byli rádi, když ho zařadil do svého setu.

Co je nového na londýnské scéně? V Chapeau Rouge s vámi zahraje G. Walker, rezidentní DJ nejnovějšího klubu Printworks... Ještě nějaké další novinky a nová místa?

Určitě bychom zmínili Magic Roundabout na Old Street, kde hrajeme každý měsíc. Organizujeme tam pre-party pro The Egg.

The Egg (Garden)

Co vás čeká v nejbližších týdnech a měsících?

Hodně akcí v Eggu, ale taky v Berlíně, Paříži, Leedsu a Liverpoolu. Cinthie spolu s námi pracuje na EP pro nový label We R House a jinak děláme singly pro Taverna Tracks, EWax, Nordik Net, Sleepless Musik a nový label klubu The Egg What Came First.

Prozraďte nám, na jaká jména bychom se měli letos zaměřit. Lidi, s nimiž jste hráli, nebo spolupracovali ve studiu...

Určitě Cinthie a SY, který řídí EWax a ve vašem hledáčku by měl být také Michael James.

Co má G. Walker připraveno na večírek v Chapeau Rouge?

G. Walker:
Hodně muziky, která pořád čeká na vydání, a samozřejmě b2b set s Willers Brothers...

Printworks

Ptal jsem se Willers Brothers, co je nového v Londýně... Ty, jakožto součást jedné z největších promotérských crew, která v Londýně operuje, bys nám mohl říct něco víc o klubu Printworks, kde jsi také rezidentem a o novém festivalu Junction 2.

G. Walker: Printworks je nový prostor v jihovýchodním Londýně, má kapacitu 5.000 lidí a rozkládá se na ploše 16 akrů, což je přibližně 11 fotbalových hřišť. Je to bývalá tiskárna novin, konstrukce a vůbec celý objekt je
naprosto fascinující a snažili jsme se zachovat co nejvíc z původního vybavení. Pro začátek děláme dvanáctitýdenní sérii Printworks, během které proběhne 15 akcí. Blížíme se téměř k polovině a zatím u nás vystoupili Seth Troxler, Martinez Brothers, Loco Dice, Adam Beyer, Maya Jane Coles, Daphni, Joy O a mnoho dalších. Před námi jsou párty, kde se objeví Ben Klock, Nina Kraviz, Luciano, MCDE, DJ Koze, Paul Kalkbrenner, Marcel Dettmann nebo 808 State. Printworks není jen klub, je to i místo, kde se plánují výstavy a jiné komunitní projekty. Festival Junction 2 je, jak říkáš, nový projekt. Letos děláme teprve druhý díl. Festivalové místo se nachází pod dálnicí M4 a je obklopeno lesy, jezery a loukami. Dáváme si záležet na tom, aby každá stage byla úplně jiná a to jak vizuálně, tak i hudebně. Máme naplánovaná tato pódia: Sonus, Drumcode, Into The Woods, The Hydra a pak samozřejmě London Warehouse Events. Mezi pozvanými hosty nebudou chybět Adam Beyer, Joseph Capriati, Daphni, Maceo Plex, Ben Klock, Daniel Avery, Praslea nebo Tale Of Us. Já budu hrát na pódiu Into The Woods, kde se představí i Praslea, Jane Fitz a Janeret.

Jaká je tvoje pracovní pozice v týmu London Warehouse?

G. Walker: Starám se o kreativní obsah, promo videa, grafiku, podcasty, články, animace a další věci... A taky hraju na vybraných akcích v Printworks a na festivalu Junction 2.


Ptal se Da Moon v březnu 2017.

foto: archiv

Britští producenti a DJs Willers Brothers a G. Walker se znovu představí v České republice a to 18. března na akci Republic Artists v klubu Chapeau Rouge.

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016